Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Preikestolen og Lysefjorden

Preikestolen og Lysefjorden

7 desember, 2015

Drar du på fertie til Sørvestlandet? Da kan reisen din ikke være komplett uten å ha tatt deg en tur til Lysefjorden. Like utenfor Stavanger, i Ryfylke i Rogaland, ligger denne 42 km-lange fjorden, verdensberømt på grunn av den spektakulære Preikestolen som tårner over landskapet. Lysefjorden er ikke Norges lengste fjord (det er den 205 km-lange Sognefjorden), og heller ikke landets smaleste (det er Nærøyfjorden), men det er uten tvil en av Norges mest populære. Her leser du hvorfor!

Først og fremst: Selve fjorden ligger på en svært praktisk avstand fra Stavanger. Det tar litt over en time med buss og/eller båt, noe som gjør det mulig å bruke Stavanger som base for en stappfull dagstur til Lysefjorden. Da kan du kombinere det beste av to verdener: spektakulær natur med den kosmopolitiske atmosfæren i Stavanger, der gamlebyen, den sjarmerende havnen og utmerkede fiskerestauranter vil forføre deg.

Gamle Stavanger – bilde: Jarin

Den viktigste grunnen finner du imidlertid uti fjorden, og den heter Preikestolen. Uten tvil en av landets mest markante steinformasjoner: Den gigantiske fjellplatåen tårner en skremmende 600 meter over vannoverflaten. Den perfekte måten å oppleve Preikestolen på, er å gå tur til toppen! Stien begynner like ved vårt Vandrerhjem Preikestolen, og er nokså tilgjengelig for nesten alle.

En annen underlig steinformasjon like i nærheten er også blitt et populært mål for turfolk: Kjeragbolten. Det er som om denne store runde steinen svever mellom to vertikale fjellvegger, og man lurer på hvordan i all verden den er havnet der. For å komme deg dit følger du en 5 km-lang sti som begynner utenfor Lysebotn. Turen krever litt mer erfaring ettersom stien kan være bratt og glatt. Men når du endelig kommer fram, vil du ha mulighet til å ta det mest spektakulære profilbildet av alle dine venner!

Denne sauen gikk seg litt vill – bilde: Huffington Post

Har også du lyst til å gå på en spektakulær tur, like utenfor byen? Ta deg en tur til Preikestolen Vandrerhjem, og la eventyret begynne! Bruker du Stavanger som base, da vil våre verter iMosvangen og St. Svithun ønske deg hjertelig velkommen!

Sola går ned ved Preikestolen Vandrerhjem