Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Oslo på busjett

5 oktober, 2018


Selv om Oslo har blitt kalt verdens dyreste hovedstad, så kan man med litt planlegging finne masse gratis ting
å gjøre i Tigerstaden. Her er HI Norges tips på hva du kan oppleve i byen hvis du bruker dine penger klokt og
fortsatt har det fantastisk:

  

1. Oslo Operahus

Oslos operahus - ikonet til Norges hovedstad - ligger rett ved havnen. D flotte, hvite eksteriøret ser ut til å bokstavelig talt stå opp fra vannet, og inviterer sine besøkende til å klatre på taket og nyte den flotte panoramautsikten over byen, fjorden og de omkringliggende åsene og øyene hele året.
 

2. Gåtur langs Akerselva

Ta en 8 km spasertur langs Oslos urbane elv, Akerselva - en naturskjønn attraksjon som er rik på historie og et populært rekreasjonsområde med grønne parker og frodig natur. Elva starter ved Maridalsvannet - Oslos største innsjø, som renner helt ned til Grønland i sentrum med mange interessante stopp på veien.
 

3. Skulpturparker

Vigelands og Ekebergparken er to av de berømte skulpturparkene i Oslo, som kombinerer natur og kunst på en meget sofistikert og unik måte. De er også betraktet som en av Norges mest besøkte attraksjoner, og er åpne hele året. Steder vel verdt å besøke.
 

4. Holmenkollen

Holmenkollen er en av hovedstadens mest berømte landemerker. En av verdens mest moderne skihoppanlegg med panoramautsikt over byen på toppen. Ved siden av bakken finner du Skimuseet. Holmenkollen er også et flott utgangspunkt for turer til Nordmarka, hvor du finner mange åpne hytter med servering for tur- og ski entusiaster.
 

5. Museer og gallerier

Oslo har mer enn 50 museer. Noen av de mest besøkte er Frammuseet, Vikingskipshuset, Kon-Tiki og Nobels Fredssenter. Men hvis du har et budsjett og holde, kan du oppsøke museene på bestemte tidspunkter for gratis inngang. Nasjonalgalleriet i Universitetsgata har gratis inngang for alle hver torsdag mellom kl. 11 og 19. Også gratis inngang er det på 22. Juli-Senteret som har åpent tirsdag til lørdag mellom kl. 10 og 17 og søndag mellom kl 12 og 16.


6. Oslo Pass

Hvis du planlegger å se flere museer i løpet av turen, kan du kjøpe et Oslo Pass, og du får gratis tilgang på mer enn 30 museer og attraksjoner, gratis reise på all offentlig transport, gratis parkering i kommunale parkeringsplasser, gratis adgang til utendørs svømmebasseng, gratis gåturer, samt rabatter på sightseeing, skisimulator på Holmenkollen, konsertbilletter og mange spesialtilbud på restauranter, butikker, underholdning og fritidstilbud.
 

7. Gratis konserter

Hver søndag er det en gratis konsert på utestedet «Blå» på Brenneriveien 9c fremført av Frank Znort Quartet, og det er alltid fult! Bandet består av 21 medlemmer og de spiller et akustisk sett klokken 1600, og et elektrisk sett kl. 0830. Dersom du foretrekker rolige søndager, kan du også sjekke ut 'Stortorvets Gjæstgiveri' som inviterer jazzentusiaster til ukentlig dose musikkopplevelse mellom kl. 13.30 og 16.30. «Bare Jazz» i Grensen, som er en platebutikk og kafe, holder også noen ganger gratis konserter i 2. etasje.
 

8. Pub quiz

Hvorfor ikke ta del i denne populære norske tradisjonen? Dann et lag og svar på spørsmål med vennene dine, mens du nyter en øl i fin atmosfære. Mange av disse quizene holdes på engelsk - f.eks. «Konrad Bar» på Youngstorget har en engelsk pubquiz som skjer hver onsdag klokken 1900.