Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Om oss

Om Hostelling International Norge

 

Artikkel 4, Memorandum and Articles of Association of Hostelling International

Artikkel 4, Memorandum and Articles of Association of Hostelling International

Om Hostelling International Norge

Hostelling International Norge er et landsomfattende nett av overnattingsbedrifter tilknyttet den internasjonale organisasjonen Hostelling International (HI). 

HI Norge er fellesorganisasjonen for 40 hosteller over hele Norge. Det som forener oss er vårt felles formål: Vi er mye mer enn «bare en seng».

Som ideell organisasjon har vi en lang historie, både nasjonalt og internasjonalt. Helt fra det første hostellet i Norge ble startet i Trondheim på 1930-tallet har HI Norge vært mer enn bare et sted å overnatte. Våre hosteller er steder å bli kjent med mennesker fra hele landet og hele verden.

Organisasjonens formål har siden starten vært å tilby rimelig overnatting og aktiviteter til medlemmer fra inn- og utland for å skape opplevelser og mellommenneskelig kontakt, og samtidig fremme forståelse for ens egen og andres kultur og miljø.

Organisasjonen er politisk og religiøst nøytral. Vi er en ideell organisasjon, som innebærer at organisasjonens inntekter går tilbake til formålet. Vi har ulike prosjekter som gir uttrykk for vårt engasjement. Det siste året har vi lagt stort fokus på grønt reiseliv og sustainability, blant annet med et prosjekt rundt elbiler. Våre hostel har alltid prøvd å sette “den store verden” i forbindelse med lokalsamfunnet, og hvert år organiserer vi en rekke kulturelle og sosiale aktiviteter for både reisende og folk i nabolaget. 

HI Norge er en medlemsorganisasjon som bygger på både personlig medlemskap og medlemskap for bedrifter og organisasjoner. Hos oss er alle velkomne uansett alder, nasjonalitet og religion. Har du medlemskap kan du i tillegg benytte deg av våre mange medlemsfordeler, både i Norge og i resten av verden.

barn lofoten

 

Om Hostelling International

HI Norge er stolt del av nettverket Hostelling International (HI), et globalt nettverk av over 4000 hosteller over hele verden. HIs fokus på mellommenneskelig kontakt har ført til at vi er blitt anerkjent av UNESCO som ideell organisasjon. Med våre 4 millioner medlemmer er vi en av verdens største medlemskapsorganisasjoner og ungdomsbevegelser.

Hostelling International (HI) er en ikke-statlig, ideell organisasjon som representerer vandrerhjemsorganisasjoner i 80 land over hele verden. Tilsammen består vi av:

 • 4 millioner medlemmer
 • 69 medlemsorganisasjoner
 • 3 partnerorganisasjoner
 • Private hosteller med rettigheter i 23 øvrige land
 • Omtrent 35 millioner overnattinger årlig
 • 330 000 senger
 • Omtrent 500 millioner pund årlige salgsinntekter innen HI-nettverket

Hostelling International ble grunnlagt i 1932 og har hovedkontor i London. Vi er anerkjent av UNESCO (United Nations’ Educational, Scientific and Cultural Organisation) og er styremedlem i UNWTO (United Nations’ World Tourism Organisation) siden 2014.

HI Norge har i årevis vært en av Hostelling Internationals mest framgangsrike medlemsorganisasjoner. Når det gjelder det totale antallet overnattinger årlig, har Norge ligget på en stabil femteplass de siste par årene (etter USA, Frankrike, Island og England).

“As passionate guardians of the youth hostelling movement since its creation over one hundred years ago we are committed to communicating the benefits of worldwide youth travel and the values of Hostelling International for the next hundred years and beyond.”

Angela Braasch-Eggert, HI President

 

12113301_10153689071909467_3843068027793811446_o

 

Om å bli medlem

Blir du medlem i Hostelling International Norge, får du tilgang til en rekke fordeler. Ikke bare sparer du penger på overnatting og får de beste medlemstilbudene, du støtter også en ideell organisasjon med en lang historie. Bli medlem, og nyt av alt det gode vi har å tilby deg!

Ditt medlemskap følger med en hel rekke fordeler, det er derfor Hostelling International har over 4 millioner medlemmer over hele verden. Blir også du med, da får du 10% medlemsrabatt på hver overnatting på alle hostellene i Norge. Våre hyggelige verter ønsker deg velkommen året rundt. Du får dessuten tilgang til våre HI hostels over hele verden med de beste rabatter og tilbud.

På hihostels.com blir du oppdatert om spesielle tilbud og gir reisetips til både severdigheter, hvordan man blir kjent med andre reisende og hvordan man kan reise mer bærekraftig. I tillegg til våre standard medlemsrabatter, får du i enkelte land tilleggsrabatter, for eksempel når det gjelder transport og innkjøp av reiseutstyr. Mange steder kan man også være frivillig på hosteller, og delta i sosiale aktiviteter for medlemmer fra hele verden. Disse har du selvsagt rett på med ditt norske medlemskap.

før

 

Om volontørprosjektene våre

Våre hostel er mye mer enn bare «en seng». Vi hos HI Norge er overbevist om at det å reise på hostel kan være en berikende og lærerik opplevelse. Vårt mål er å fremme kontakt og interaksjon mellom gjestene og lokalmiljøet. Dette er hvorfor vi har startet flere prosjekter med sosialvolontører.

En god atmosfære på hostellet kommer av forskjellige ting, men noe av det mest viktigste er interaksjonen mellom verter og gjester. Noen av våre hostel på Vestlandet deltar i et prosjekt med sosialvolontører nettopp for å fremme denne interaksjonen. Hvordan det funker i praksis? Vi inviterer entusiastiske mennesker fra over hele verden og gir dem mulighet til å bo og være frivillig på et av våre hostel i en bestemt periode, som regel mellom 6 uker og 3 måneder.

Våre volontører er selv svært engasjerte og reiseglade folk, og de bidrar til en åpen og inkluderende atmosfære på hostellet ved å bruke fellesarealene og å organisere sosiale aktiviteter for både gjestene og mennesker i nabolaget. Disse aktivitetene har en eksplisitt fokus på interkulturell interaksjon.

På HI Oslo Haraldsheim og på HI Norges Landskontor hadde vi i perioden 2015 - 2017 volontører via EVS-programmet (European Volunteering Service). Les mer om deres opplevelser her. Det kan hende du treffer på volontører på andre av våre hosteller, for vi samarbeider med en rekke organisasjoner både i Norge og i utlandet.

Våre volontørprosjekter hjelper oss å virkeliggjøre HI Norges målsetninger og å skape en forbindelse mellom reisende, vertskapet og nærmiljøet. På den måten fremmer vi en større forståelse mellom forskjellige mennesker og deres kultur og samfunn.

Les mer om vårt volontørprosjekt på Vestlandet.

 

JfyIT9IM4kx716bSw3MZEVPN4Iod2T_knLcrm8kS_cUlOdB1xaustCvTV0N0ZOIWTfVFScDiRXypRG1abfbryA

Om å bli et hostel

Tenker du om å bli med som hostel i HI Norge? Som HI hostel nyter du godt av en rekke fordeler:

 • Være del av et stort nasjonalt og globalt nettverk
 • Markedsføring og salg på vår internasjonale bookingmotor www.hihostels.com 
 • Egen hjemmeside på hihostels.no
 • Adwordkampanjer som sikrer synlighet på Googlesøk.
 • Markedsføring av hostellet på nett, blogg og i sosiale medier. Kursing og kompetanseheving om nettbasert markedsføring.
 • Innkjøpsavtaler.
 • Tilgang til komplett kvalitetssystem.
 • Mulighet til å delta på staff exhange med ansatte ved hostel over hele verden.
 • Mulighet til å motta voluntører.
 • Nettverk av verter fra hele landet som møtes og utveksler erfaringer om vandrerhjemsdrift.

En av de store fordelene med å være med i et globalt fellesskap er mulgheten for å få ideer, knytte nettverk og utveksle erfaringer med kollegaer i fra hele verden. HI Norge arrangerer sosiale prosjekter i samarbeid med andre organisasjoner til glede for både gjester og ansatte. Hostellene inviteres til å delta på dette.

Vår staff exhange-ordning gir verter og øvrige ansatte på hostel mulighet til å besøke andre hostel i alle verdensdeler. Hostellene kan også melde seg som vertskap og motta ansatte. HI Norge tilbyr dessuten sosialvoluntører som kan være på hostellet i kortere eller lengre perioder og blant annet skape aktiviteter for gjestene.

HI Norge har avtale med Kysten Rundt som gir gode innkjøpsbetingelser til både store og små virksomheter. I tillegg forhandler vi sentralt frem avtaler på områder der Kysten Rundt ikke deltar.

Mange av hostellene har mulighet til å ta imot større grupper. HI Norge jobber aktivt med å bygge nettverk blant organisasjoner som ønsker å bo på hostel når de gjennomfører sine idrettsarrangementer aktiviteter eller kurs og konferanser.

2015_KongsbergVH013

Bærekraftig reiseliv

HI Norge er en del av FNs turismeorganisasjon UNWTO og er forpliktet til å bidra til bærekraftig reiseliv. Vi gjennomfører opplæring og søker støtte til miljøfremmende tiltak som kan gjøres på det enkelte hostel.

Hvor mye koster det å være med som hostel?

Den årlige tilknytningsavgiften du betaler til HI Norge vurderes ut i fra beliggenhet, antall senger og rom samt lengde på sesongen. Ta gjerne kontakt for å få en vurdering!

Hvilke krav stiller vi til deg som vert på et HI hostel?

En vert i HI Norge må like å jobbe med engasjerte gjester i et internasjonalt miljø. Som ideell organisasjon er det i tillegg viktig for oss at alle verter identifiserer seg med organisasjonens verdier og mål. Du må også ha et ønske om å være aktivt med i nettverket ved å delta på samlinger og bidra i erfaringsutveksling mellom verter. Hostellet må dessuten tilfredsstille alle offentlige krav og HIs minimumskrav.

Kontakt oss for en prat!

AndalsnesVH_xbygning3

Nettstedets formål

Dette nettstedets formål er å markedsføre alle hostellene som er tilknyttet HI Norge.

Vår online bookingløsning er hentet fra vår samarbeidsorganisasjon Hostelling International. Les om våre bookingbetingelser.

HI Norge står for utvikling av design og innhold og har den fulle eiendomsrett over dette. Bilder, informasjon m.m. som finnes på nettstedet er HI Norges eiendom og kan ikke benyttes av andre uten avtale. Hvis det er ønskelig å bruke tekst eller bilder fra sidene, send en e-post til info@hihostels.no

HI Norge tar følgende forbehold: Vi bestreber til enhver tid å presentere korrekt informasjon på hihostels.no. HI Norge kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle feil eller forandringer som kan forekomme. Informasjonen på nettstedet kan bli endret eller oppdatert uten varsel. HI Norge har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsteder selv om det er linket opp fra hihostels.no. Slike linker er listet for å øke brukervennligheten, men er gitt uten noen garanti for kvaliteten på innholdet. HI Norge kan ikke holdes ansvarlig for konsekvenser som måtte oppstå på grunn av feil eller endringer på nettstedet.

Les mer

Les mer om medlemskap.

Les mer om vårt sustainability-prosjekt rundt elbiler.

 

11942312_1631859020420328_4688301442041478980_o