Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Norge på sykkel: Rallarvegen

Norge på sykkel: Rallarvegen

13 april, 2016

Det kan høres ut som noe bare de best trente av oss kan få glede ut av: Å reise rundt i Norge med sykkelen. Som et av Europas mest fjellrike land, med fjorder, innsjøer og lange avstander mellom bygdene og byene, er Norge det perfekte reisemålet for en intensiv og utfordrende sykkeltur. Likevel finnes det også mange muligheter for de som foretrekker å ta det litt med ro. Og våre vandrerhjem over hele landet er perfekte hvilesteder underveis.

Om sommeren er det mye Norge har å by på når det gjelder uteliv og idrett. Som i mange andre land har sykling blitt stadig mer populær de siste par årene. Det er visst ikke overraskende, for Norge har spektakulære landskap som egner seg perfekt til å bli oppdaget på egenhånd og på ditt eget tempo. Det er forskjellige sykkelruter som egner seg for både erfarne syklister og nybegynnere.Rallarvegen er en av disse, og en av våre favoritter.

bilde tatt av «Trysil»

Rallarvegen er en av de vakreste og mest populære sykkelrutene her i landet. Den begynner på fjellbygda Geilo (ca 800 moh), og slutter ved Aurlandsfjorden i Flåm. Ruten er omtrent 85 km og følger stort sett samme rute som Bergensbanen og Flåmsbanen. Det tar to eller tre dager å sykle fra begynnelse til ankomst, avhengig av hvor mange kilometer du vil sitter på setet hver dag.

Et godt sted å starte ruten er på Geilo, der du kan bo på vårt vandrerhjem. Første etappe går langs Haugastøl og opp til Hardangervidda, rutens høyeste punkt. Fra Finse sykler du i retning av Myrdal, og hvis du har lyst på en liten omvei kan du stikke innom vårt vandrerhjem på Mjølfjell, midt i den vakre og urørte naturen. Etterpå går Rallarvegen ned til Flåm, omtrent samme ruten som Flåmsbanen tar. Her kan ruten bli litt krevende for dine bremser!

Rutens sluttpunkt ligger i Flåm, den vakre bygden ved enden av Aurlandsfjorden, der du kan roe deg ned på vårt koselige vandrerhjem. Fra Flåm kan du ta tog tilbake til Oslo eller Bergen, eller du kan ta båt til Bergen og andre steder på Vestlandet.

bilde av Aapo Haapanen (også bildet øverst)