Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Molde: fjorder, øyer og jazz

Molde er en interessant by som ligger omtrent mellom Ålesund og Trondheim. Mens de to kjente naboene har en tendens til å trekke all oppmerksomhet mot seg, har også Molde mye å by på. Byen er dessuten en behagelig base for turer i Møre og Romsdal.

Molde ligger på Romsdalshalvøya, på steder der tre forskjellige fjorder møter hverandre: Moldefjorden, Fannefjorden og Romsdalsfjorden. Selve byen er ikke så stor, men har noen interessante severdigheter. Romsdalsmuseet er et folkemuseum som har en fin samling historiske bygninger. Nylig ble en ny del av museet åpnet, et flott moderne bygg som kalles for Krona. Her kan du lære enda mer om lokalhistorien, året rundt. 

 

Romsdalsmuseet og Krona - photo: Romsdalsmuseet/Johnny Bratseth

Et annet interessant museum er Fiskerimuseet. Her kan du lære mer om hvordan det var å være fisker i Norge før i tiden. Museet ligger på Hjertøya, og turen dit tar omtrent 10 min med båt fra Molde sentrum. Vil du gjøre noe mer aktivt? Da kan du gå på Moldebadet. Og hvis du vil få oversikt over området, kan du ta en fottur opp til Varden, der du får et fantastisk utsikt over byen og det såkalte Moldepanoramaet. Og hvis du kommer i juli, får du oppleve noe helt spesielt: Hvert år forvandles byen til et groovy, nesten mediterransk sted, under Molde Jazz Festival

 

Molde er på sitt beste under Moldejazz - photo: Sigurd Gartmann

Molde ligger midt mellom noen av landets fremste turistattraksjoner. Derfor er byen en perfekt base for turer i området. Atlanterhavsvegen og Trollstigen ligger like ved Molde, og også Romsdalseggen er et populært mål for fotturer. Også øyer som Ona og Sandøy er spennende steder å oppdage, f.eks. på sykkel. 

Molde Vandrerhjem er åpent om sommeren (fra juni til august). Det ligger sentralt i Molde, og blir brukt som folkehøyskole resten av året. Vi ønsker deg hjertelig velkommen!