Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Madrid – Spania

Madrid – Spania 

Madrid er hovedstad og største by i Spania, og er også kjent som et senter for mote, kunst og bohemsk kultur.

Opphold i Madrid
Vi anbefaler Santa Cruz de Marcenado hostel som ligger i byen Madrid (Arguelles) nær T-banestasjonen. Dette vandrerhjemmet har heis, vaskeri, gjestekjøkken, fellesrom med TV og air condition.

Adresse: Calle Santa Cruz de Marcenado, 28, 28015 – Madrid.
Telefon: 34 91 5474532 E-post: alb.juv.marcenado@madrid.org
Mer hostellinformasjon, bilder, priser og tilgjengelighet
Gjør din bestilling på nettet eller se på andre vandrerhjem i Madrid ved å klikke her: Madrid hostels. For å finne ut mer om HI Hostels i Spania, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: Spain Hostels.

     

Ting å se og gjøre i Madrid

En tur til fots rundt byen er helt nødvendig for å oppleve stemningen i gatene i Madrid. Et godt utgangspunkt er Puerta del Sol, som ligger sentralt på sørsiden av byen. Derfra kan du utforske flere gater, inkludert Preciados Street – en gågate med store butikker som El Corte Inglés. Du kan også besøke den berømte Plaza Mayor, bygd på 1600-tallet.

Prado Museum er et av de største museene i verden. Det er vanskelig å få sett alt på ett besøk. Blant de 3 000 maleriene som er utstilt er det verker av Velázquez og Goya. Det er også verk av Murillo, El Greco, Rubens og Titian, blant andre. Det er åpent tirsdag til lørdag fra 9:00 til 19:00 og søndager frem til 14:00.

Det Kongelige Slottet brukes kun til noen offisielle funksjoner. Du kan besøke det mandag til lørdag fra 9:00 til 18:00, og søndager frem til 15:00. Inngangsbilletten inkluderer en guidet tur. Det anbefales å komme tidlig.

Gamlebyen ligger sør for Plaza Mayor. Hver søndag morgen kan du delta på El Rastro, et marked med boder som selger alt du kan tenke deg, mye brukt.

El Escorial blir av enkelte sett på som det åttende underverk i verden. Disse to arkitektoniske kompleksene er av stor historisk og kulturell betydning. De ble bygget i det sekstende århundre av Felipe II til minne om seieren over franskmennene i slaget ved San Quentin. Den fungerer også som et mausoleum over hans far, Carlos V. Du kan besøke klosteret, to palasser, en kirke, to kirkegårder og et omfattende bibliotek med mange kunstverk fra april til september mellom kl 10:00 og 19:00, og fra oktober til mars fram til 18:00. Stengt mandager. Det går tog fra Madrid Atocha-stasjonen. Turen tar en time. Fra togstasjonen går det busser opp til komplekset.

Toledo er den gamle delen av byen, bevart fra middelalderen og erklært som nasjonalmonument. Den ble bygget på en høyde omgitt av elven Tagus og gatene som leder opp dit er trange og labyrintiske. De viktigste monumentene å besøke er: Santo Tome-kirken, La Casa Museo de El Greco, Toledo-katedralen, Transit- synagogen og El Alcázar. Det går tog fra Madrid åtte ganger om dagen fra Atocha-stasjonen. Turen tar en og en halv time. Fra togstasjonen er det busser som tar deg til sentrum av byen.

Spise ute og natteliv i Madrid

Det beste du kan prøve når du kommer til Spania er tradisjonelle tapas – små retter av brød, kjøtt, grønnsaker, poteter og sjømat. Spesialitetene som stammer fra den spanske hovedstaden er for det meste tykke supper og stuinger. Av andre klassikere kan nevnes stekt diegris og lam. Nattelivet i Madrid fortsetter inn i de tidlige morgentimene. Det ligger mange puber rundt Plaza Dos de Mayo i området kjent som Malasaña.

Komme seg rundt i Madrid

Madrid har to togstasjoner: Atocha og Chamartin. Metronettverket gjør det svært enkelt å komme seg rundt i byen og er det mest praktiske transportmiddelet for å krysse byen. Metoren går fra 06:00 om morgenen til 01:30 om natten. Man kan ta tog til Lisboa, Granada og Barcelona. På sommeren må man reservere plasser på forhånd. Det går busser til og fra Barajas internasjonale lufthavn hvert tiende minutt på metrostasjonen Plaza Colón, i hjertet av byen. Turen til sentrum tar 30 minutter.

Book ditt opphold