Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Lofoten, året rundt

Lofoten, året rundt

30 oktober, 2015

Små bygder, spektakulære landskap, et rikt fugle- og dyreliv, nordlys og midnattssol. Klipper, fjord og fjell, og karibisk blått hav, alt på ett og samme sted. Det er selvfølgelig Lofoten vi snakker om her! Ta deg en tur opp til Nord-Norges spektakulære øyrike med våre beste tips.

Å reise dit

Den letteste måten å komme seg til Lofoten, er å ta fly til Harstad-Narvik Evenes. I Narvik kan du ta buss til Svolvær. Obs at det bare er én buss fra flyplassen til Harstad, Narvik og Sortland.

En annen mulighet er å ta flyet til Bodø eller å ta tog. I Bodø kan man bytte fly til Lofoten eller ta buss eller båt til Svolvær.

Når du er ankommet til Lofoten, er det en god idé å leie bil. Da kan man nå de mest interessante stedene på egen hånd. Bussnettet er godt utbygget, og fungerer bra som alternativ.

De vakreste stedene

Svolvær

Lofotens største by, der du finner restauranter, hoteller, butikker og kunstgallerier. Herfra kan du ta båt til Trollfjorden eller klatre til toppen av Svolværgeita, og nyte den fantastiske utsikten ovenfra.

Henningsvær

Henningsvær har vært en av de viktigste fiskeværene på Lofoten siden 1800-tallet. I dag er det en koselig bygd med en vakker beliggenhet.

Reine

Reine må være en av de mest fotograferte stedene i hele Norge. Denne nydelige bygden er et godt utgangspunkt for mindre og lengre turer i naturen, og for båtturer på Reinefjorden.

Å

Stedet med det korte navnet Å ligger på enden av turistruten gjennom Lofoten, og blir derfor gjerne kalt for «Norges ende». Steder har ikke mindre enn to museer: Lofoten Tørrfiskmuseum og Norsk Fiskeværsmuseum.

Ting å gjøre i Lofoten

  • Møt dyrene! Fra oktober til januar kan man ta båt for å se på sjøfuglene, selene og (når man har flaks) hvalene.
  • Nyt av midnattssola om sommeren, og nordlyset om vinteren, takket være Lofotens nordlige beliggenhet.
  • Spis tørrfisk. For de som er spesielt interesserte finnes det til og med et Tørrfiskmuseum i Å.
  • Gå ut i vannet! Det finnes mange muligheter for rafting og elvepadling over hele Lofoten.
  • Gå på tur eller – og dette blir stadig mer populært – lei en sykkel og finn din egen vei langs alle øyene.
  • Besøk Lofotr-museet i Borg, og bli slengt tilbake i tiden til vikingenes mørke tidsalder.

Det finnes mange grunner til å besøke Lofoten. Finn et sted å bo på vår nettside: Vi har vandrerhjem i Å, Ballstad, Kabelvåg og Stamsund.

Planlegger du å reise mot nord i juleferien? Les mer om vårt juletilbud på Ballstad vandrerhjem!

Ballstad Vandrerhjem om vinteren