Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Hva er hostelling?

Hva er hostelling?
Hva er et vandrerhjem eller hostel?
HI Garanterte Standarder
HI-Q: HI kvalitetssystem
HI-Q & S: HI kvalitetssystem med fokus på bærekraft
HI Tilbakemeldinger, kommentarer og reisetips

 

Hva er hostelling?

Reisebudsjettet kan være begrenset, men kvaliteten på Hostelling Internationals overnattingsteder er ikke! Uansett hvor du bor, har vi som mål å gjøre ditt besøk så hyggelig som mulig, samtidig tilbyr vi utmerket valuta for pengene. Vi tar kvalitet og standard på vandrerhjem svært alvorlig.

Hostelling er en spesiell form å reise på. Hvert vandrerhjem har sin egen atmosfære, men felles for alle er at vandrerhjem er sosiale møtepunkter for folk som reiser, som selv søker nye opplevelser og elsker å møte ulike typer mennesker med forskjellig bakgrunn, kultur og religion.

Tilbake til toppen

 

Hva er et vandrerhjem eller hostel?

Vandrerhjem er ideelle steder for individuelle reisende, familier med barn og alle typer grupper (skole, idrett, organisasjoner etc.) Det er ofte en type overnatting som brukes av backpackers eller unge mennesker som reiser på impuls - dra hvor de vil, når de vil og ta nytte av de mulighetene som dukker opp på veien, og samtidig få budsjettet til å vare så lenge som mulig.

Vandrerhjem er mindre formell enn andre former for overnatting. Atmosfæren er avslappet og du finner fasiliteter som gjør at gjester kan bli kjent og knytte vennskap fra alle deler av verden. Disse fasilitetene er gjestekjøkken, oppholdsrom, TV-rom, vaskeri, bar osv.

De ansatte er lokale eksperter og gir nyttige tips til sine gjester. Noen ganger kan de også arrangere aktiviteter på vandrerhjemmet eller i lokalmiljøet. Som gjest har du valget mellom å bestille en seng og dele rom med andre reisende, eller du kan bo på ditt private rom.

Det er også vanlig på vandrerhjem å ha informasjonstavler. Disse tavlene viser ofte tips til hva du kan gjøre på reisemålet. Kanskje kan du også registrere deg for å bli med på ulike aktiviteter, lese om en ansatts favoritt restaurant / pub eller kanskje søke selv etter et reisefølge ved å henge opp en lapp?

Tilbake til toppen


HI Garanterte Standarder


Hostelling Internationals har etablert Garanterte Standarder som skal oppfylles av hvert vandrerhjem. Det betyr at gjester alltid kan stole på et forenelig nivå av tjenester og fasiliteter hvor enn du bor på et HI vandrerhjem. Alle HI-land er pålagt å ha faste inspeksjonsprogram for å kvalitetssikre de garanterte standardene. 

  • Velkomst: vandrerhjem er åpne for alle. Du kan bli medlem hvis du ikke allerede er medlem, og du kan forhåndsbestille overnatting, samt at gjester skal ha tilgang til essensielle fasiliteter dersom vandrerhjemmet stenger for en periode i løpet av dagen.
  • Komfort: en god natts søvn (inkludert leie av renvasket sengetøy hvis det ikke er inkludert i prisen), og tilstrekkelig med vask-dusj fasiliteter. Måltider er generelt tilgjengelig, sammen med selvbetjente fasiliteter og matbutikk i nærheten.
  • Renslighet: de høyeste standarder for hygiene, uansett hvor du reiser.
  • Sikkerhet: for deg og dine eiendeler, inkludert skap for bagasje og verdisaker.
  • Personvern: i dusjen, vaskeområder og toaletter. De fleste vandrerhjem tilbyr flersengsrom for samme kjønn – dersom det er ønsket, kan reisefølge av ulikt kjønn få tilbud om senger i flersengsrom sammen.

HI organisasjoner skal også drive vandrerhjem som er hensiktsmessig for miljøet.

Tilbake til toppen

 

HI-Q: HI Kvalitetssystem for ledelse

Hostelling International Quality System - HI-Q®, HI Quality™ Management System - setter fokus på vandrerhjemmets ledelse og drift for å forbedre din vandrerhjemsopplevelse. Vandrerhjemsgjester kan også bidra ved å gi tilbakemeldinger etter et vandrerhjemsbesøk.

Dere, våre gjester og det globale reisesamfunnet, er viktigere enn noe annet. Vi har derfor utviklet et unikt og systematisk system for å bidra til at ditt vandrerhjemsbesøk blir av beste kvalitet. Kvalitetssystemet er satt sammen av et unikt rammeverk av ulike standarder som vandrerhjemmene selv kan tilpasse til eget behov. Vi stiller høye krav til alle våre tjenester og produkter, som skal sikre at vi har kvalifisert personell som jobber med veletablerte strategier og metoder for å sjekke din tilfredshet slik at vi kan kontinuerlig arbeide for en forbedring av vandrerhjemmet. Vi kaller dette systemet for HI-Q, som er HIs kvalitetsmetode. 

Hvordan det fungerer

Vår kvalitetsstyring starter med å kartlegge dine behov og ønsker, ved å finne gode måter å måle gjestenes forventninger og tilfredshet på. Vi starter med planleggingsstadiet - og hjelper deg med å finne den perfekte turen for deg, og sørger for at reservasjonsprosessen er klar og enkel. Systemet fokuserer deretter på det enkelte vandrerhjemsbesøk - din opplevelse av velkomsten i resepsjonen, ditt inntrykk av våre fasiliteter, rensligheten og vedlikehold av våre kjøkken, soverom og bad, hvordan du liker å ta del i våre vandrerhjemsaktiviteter og møte nye folk.

Alle HI-Q sertifiserte vandrerhjem er rimelige og hyggelige vandrerhjem med god standard. En fantastisk vandrerhjemsopplevelse for deg er en suksess for oss!

Sertifiseringsnivåer:

  • HI-Q Light sertifisering er utviklet for mindre vandrerhjem
  • Nivå 1 and Nivå 2 er for mellomstore og større vandrerhjem
  • Vår kontormodul er blitt opprettet for å sikre en effektiv kvalitetslevering av alle ressurser og brukes på hovedkontor i de ulike HI-land.

HI-Q er et langsiktig program, som nå brukes av nesten 50 nasjonale organisasjoner og i mer enn 500 vandrerhjem over hele verden. Bare disse vandrerhjemmene, som fullfører og oppfyller HI-Q krav vil bli sertifisert, og kun de kan vise den karakteristiske HI-Q logoen:

 

Se opp for HI-Q vandrerhjem når du bestiller din neste reise.

Tilbake til toppen

 

HI-Q & S: HI kvalitetssystem med fokus på bærekraftighet


HI-Q&S (Hostelling International Quality & Sustainability) står for en forpliktelse til å gi en opplevelse av høy kvalitet, med en positiv effekt på den lokale økonomien, samfunn og miljø. Utmerkelsen er basert på vurderingskriteriene med formål om å: demonstrere effektiv bærekraftig forvaltning; maksimere sosiale og økonomiske fordeler for lokalsamfunnet, kulturarv og miljø og minimere negative konsekvenser; bevare biologisk mangfold, økosystemer og landskap. Hi-Q & S standarden engasjerer vandrerhjemmets vertskap for en levedyktig, rettferdig og utholdelig form for reiseliv som støtter Hostelling Internationals visjon. Hi-Q&S standarden er også anerkjent av GSTC (Global Sustainable Tourism Council).

Se sertifiseringskrav for HIQ&S.

Tilbake til toppen

Tilbakemelding, kommentarer og reisetips

Etter hvert vandrerhjemsbesøk blir alle gjester invitert til å gi tilbakemelding om sine erfaringer. Deres tilbakemelding blir direkte publisert på vandrerhjemsiden til det aktuelle vandrerhjemmet på hihostels.no og hihostels.com. Sammen med tilbakemeldinger, ber vi også gjestene til å dele sine tips om hva man kan se og gjøre i nærområdet til vandrerhjemmet. Hjelp andre reisende og husk å gi tilbakemelding på ditt opphold når du besøker et HI vandrerhjem!

Tilbake til toppen