Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Hils på våre verter!

Hils på våre verter!

19 februar, 2016

2015_KongsbergVH013

Våre vandrerhjem finnes over hele landet og drives av et team av svært engasjerte og kjempehyggelige verter. Vi spurte dem om å fortelle litt om hvorfor de ble vert, og hva de liker best med jobben sin. Her leser du hva de svarte:

«Hvorfor jeg er blitt vert hos Norske Vandrerhjem? Fordi jeg liker å treffe hyggelige mennesker fra hele verden! Det er spennende å kunne tilby så mange aktiviteter som vi gjør, som f.eks. båtturer, fotturer og fiske. Det morsomme er at flere av våre gjester trives her så godt at de blir flere dager enn opprinnelig planlagt!» sier Vidar fra Mehamn Vandrerhjem.

MehamnKingCrab2HINorway

«Som vert har man en spennende og svært variert arbeidsdag. Man har stor frihet til å utarbeide og realisere egne ideer, og å formgi sitt vandrerhjem på en helt personlig måte. Man møter dessuten gjester som kommer fra hele verden og som har helt ulike bakgrunner. Så fikk jeg blant annet hilse på Mette Marit en dag! Men det allerbeste på vårt vandrerhjem er kollegaene: Det er de som gjør Haraldsheim til det flotte stedet det er!» sier Harald fra Oslo Hostel Haraldsheim.

«Det var besteforeldra mine som grunnla vandrarheimen vår, og det har no vore ein familiebedrift i tre generasjonar. Vi held til på ein gard som har ein fin frukthage, grøne grasplenar og fin utsikt over fjella og elva. Eg er sjølv fødd og oppvaksen på denne staden: Nokre av våre eldste gjestar har difor kjent meg sidan eg var eit lite barn. Dei kjem framleis på besøk, og tek med sine eigne barnebarn. Det er med andre ord ikkje berre vi som føler oss knytta til denne vakre staden!» sier John fra Flåm Vandrerhjem.

Bilde av Paul Edmundson

Bilde av Paul Edmundson

«Det må ha vært tilknytningen til stedet som overbeviste meg for å bli vert på Sjoa Vandrerhjem, selv om jeg har jobbet en del som lærer før. Familien min har drevet dette vandrerhjemmet siden 1938, og vi holder til på en gammel gård med røtter som går helt tilbake til 1742. Siden jeg overtok vandrerhjemmet av min far har vi organisert en rekke sportsaktiviteter for gjestene våre. Mest spennende er selvfølgelig rafting – ikke bare for gjestene, men også for oss, vertskapet!» svarte Tor fra Sjoa Vandrerhjem.

«Å være en god vert betyr å se og gjøre de små ting som skal til for å tilfredsstille gjestene. Det er den personlige kontakten jeg liker aller best med å være vert: Det er veldig givende å møte så mange spennende mennesker fra hele verden, ikke minst ungdommer, og å kunne samarbeide med hyggelige kolleger på vandrerhjemmet. Dessuten er det viktig for meg å kunne engasjere meg i Hostelling Internationals verdier: respekt for hverandres kultur, fred og internasjonalt samarbeid. Det er ting vi tror på!» sa Steffen fra Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun.

«Å møte nye folk, det liker jeg best med å være vert på et vandrerhjem. Gjestene som bor hos oss, kommer fra overalt: både fra Norge og fra utlandet. Vi tar dem med på moskusoksesafari på Dovrefjell og gir dem tips til turer de kan gå på egenhånd. Denne personlige omgangen med gjestene blir det satt pris på føler vi: I fjor sommer hadde vi et par på besøk som hadde booket en overnatting. Men etter en natt bestemte de seg for å bli i ikke mindre enn sju netter på rad!» fortalte Berit fra Dombås Vandrerhjem.

lofotfugler