Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Har du lyst til å tilbringe ett år i Brasil og jobbe med bærekraftig reiseliv?

Har du lyst til å tilbringe ett år i Brasil og jobbe med bærekraftig reiseliv?

HI Norge er del av Hostelling International (HI), et globalt nettverk av over 4 000 hosteller over hele verden. I Norge har vi 40 hosteller. HI hosteller skal fokusere på bærekraft, og vi jobber kontinuerlig for å bli enda mer sosiale, miljøvennlige og økonomiske. Vår strategi for bærekraft er basert på Global Sustainability Tourism Council kriterier, og vi gjør  dette gjennom 10 områder for bærekraftig hostelling.

Det unike med HI hostellene er at ingen steder er like. Felles er at du treffer hyggelige, ujålete mennesker der, fra alle deler av verden. De er ute i samme ærend -- å ha en trivelig reise full av gode opplevelser. Våre hosteller har gjestekjøkken, hvor du kan tilberede din egen mat, gjøre turen enda rimeligere og samtidig møte andre hyggelige gjester hvis du ønsker. Våre HI hosteller er opptatt av å skape møteplasser slik at erfaringer og kunnskap utveksles og vennskap kan knyttes.


Hostelling International Norge (HI Norge) og Hostelling International Brasil (HI Brasil) søker to deltakere til vårt nye Norec prosjekt. Dette vil være 1 års utveksling av et 3 årig prosjekt, som bygger videre på A Sustainable Hostel Experience, som avsluttes i mars 2020.

Hovedmål for prosjektet er å styrke vår samarbeidspartner HI Brazil og HI Norge sin satsning på bærekraftig reiseliv. Dette gjør vi med å innføre kvalitetssystem og rutiner på hostellene, fremme og igangsette bærekrafts prosjekter, videreformidle og iverksette bærekrafts prosjekter, inngå samarbeid og partnerskap som er i tråd med våre verdier og skape aktiviteter på hostellene. Du vil tilbringe 12 måneder i Brasil, og ha base i hovedstaden Brasilia. I tillegg vil du reise og besøke andre hosteller i landet. Vi lover et spennende og utfordrende opphold i fantastiske Brasil!

HI Norge er en ideell medlemsorganisasjon, og vi arbeider for å fremme sosiale møteplasser, et grønnere reiseliv og være et sted der mennesker fra hele verden kan komme og bli kjent og utveksle erfaringer. I Norge har vi 43 hosteller fra Mandal i sør til Mehamn i nord.

HI Brasil har 2 250 medlemmer og 40 hosteller. Organisasjonen jobber mot å knytte sammen kulturer gjennom gjestfrihet og bærekraft. - Del, reis, transformer deg selv! På hostellene i Brasil vil du være en del av et ungt og internasjonalt miljø med gjester fra hele verden.

HI Norges nettside: www.hihostels.no
HI Brasils nettside: www.hihostelbrasil.com.br
Blogg: Say HI to Sustainability: sayhitosustainability.com/
Arbeidssted, som base i Brasilia: www.hostel7.com.br/


Eksempler på arbeidsoppgaver:

· Skrive rapporter og retningslinjer

· Komme med anbefalinger for mulige bærekrafts prosjekter og igangsetting

· Jobbe med bærekrafts sertifisering av hosteller

· Bidra til sosiale aktiviteter på hostellene

· Synliggjøre bærekrafts arbeid på nettsider og i sosiale medier

· Synliggjøre prosjektet og tiltakene overfor kollegaer i det internasjonale samfunnet, Hostelling International

· Kontakt og samarbeid med lokalt næringsliv om bærekraftige tiltak

Du får god oppfølging fra en koordinator i Norge og Brasil, sjansen til å teste ut egne ideer, samt å bli kjent med folk fra hele verden.
 

Kvalifikasjoner:
Vi ser etter deg som har;

· Interesse for og engasjement rundt reiseliv og spesielt bærekraft og grønt reiseliv. Kanskje har du erfaring fra å jobbe i ideelle organisasjoner, overnattingssektoren eller reist mye selv i inn- og utland?

· Ideer og pågangsmot til å kunne gjøre en viktig forskjell for våre organisasjoner, og ønsker å jobbe innenfor våre tre internasjonale kjerneverdier: inclusivity, learning & understanding and sustainability.

. Relevant utdanning på universitets- eller høgskolenivå. 

· Gyldig medlemskap i HI Norge/Hostelling International.
Informasjon om medlemskap finner du her: www.hihostels.no

· Selvgående, initiativrik og trives med å jobbe i team.

· Interesse for nye kulturer og språk. Fordel å kunne et av følgende språk; portugisisk, spansk og/eller fransk.

  

Praktiske detaljer:

Planlagt utreise : Mars 2020 
Planlagt hjemreise : Mars 2021 + to ukers oppfølgingsarbeid i Oslo

Hva dekkes ? Bolig, lønn, forsikringer, språkkurs og reiseutgifter. Man kan leve fint av lønnen som blir utbetalt.

Aldersgrense : De som reiser må være mellom 22 og 35 år gamle. (Dette er et krav ift. Norec sin utvekslingsprogram. www.norec.no)

Hvor mange deltakere trenger vi ? 2 fra Norge (og 2 fra Brasil som vil jobbe i Norge. Rekrutteringen via vår partner i Brasil).

Stillingene forutsetter finansiering fra Norec.

Har du spørsmål om stillingene? Ta kontakt med Linge Brendryen på linge@hihostels.no, telefon: 986 40 757.


Send søknad innen 13. januar 2020 til linge@hihostels.no.