Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Berlin Hostels – Tyskland

Berlin Hostels – Tyskland 

Som hovedstad i Tyskland huser Berlin anerkjente universiteter, internasjonale festivaler, mangfoldig arkitektur og moderne kunst. Det er vanskelig å tro at Berlin før 1989 lå midt på delingslinjen der Øst- og Vest-Tyskland fungerte som to helt forskjellige land etter andre verdenskrig. I dag er det ikke mye igjen av Muren i sin opprinnelige tilstand, men det er rester der den lå, og det er skilt som minner om dens eksistens.

Opphold i Berlin
Vi anbefaler Berlin Youth Hostel International, som ligger i sentrum av byen, i nærheten av Tiergarten Park. Det har TV-rom, internettilgang (trådløs terminal), måltider og klesvask. Sengetøy og frokost er inkludert i prisen.

Adresse: Kluckstr. 3, 10785 Berlin,
Telefon: 49-30-747 68 79 0. E-post: jh-berlin@jugendherberge.de

Hvis du ønsker et mer avslappet alternativ nærmere naturen, er vår anbefaling JH-Am Wannsee Youth Hostel, som ligger på bredden av innsjøen Wannsee. Herfra kan du fortsatt komme deg til sentrum av byen med S-Bahn på bare 15 minutter. Dette vandrerhjemmet tilbyr måltider, vaskerom, spillerom, kafé, internett (trådløs terminal) og TV-rom. Sengetøy og frokost er inkludert i prisen.

Adresse: Badeweg 1, Ecke Kronprinzessinenweg, 14129 Berlin,
Telefon: 49-30-803 20 34. E-post: jh-wannsee@jugendherbege.de

Mer informasjon, bilder, priser og tilgjengelighet:
Gjør din bestilling på nettet eller se andre vandrerhjem i Berlin her: Berlin hostels

Vær oppmerksom på at reservasjoner på alle HI Hostels i Tyskland kun er mulig for medlemmer av Hostelling International.

    

Ting å se og gjøre i Berlin

Alexanderplatz er en plass som måtte rekonstrueres på grunn av bombingen under andre verdenskrig, det er et av de viktigste stedene i Øst-Berlin. Her ligger TV-tårnet (Fernsehturm) som kan ses fra de fleste steder i Berlin. Det er 365m høyt og det er en snackbar inni. Fra toppen er det en utmerket utsikt over byen. Åpent fra 09:00 til 24:00.

Svært nær Alexanderplatz er Museumsinsel (Museumøya i Øst-Berlin), som ligger mellom stasjonen og torget Fridrichstrasse Marx-Engels Platz. Du kan besøke Pergamon-museet, som viser deler av antikkens historie fra 180 f.Kr. På Bode Museum vises objekter helt fra middelalderen til syttenhundretallet. Nationalgalleriet viser arbeider av samtidskunstnere. Deutsches Historisches Museum har flere faste utstillinger om Tysklands historie gjennom alle tidsepoker. De fire museene er åpne mandag til fredag fra 09:00 til 17:00 og lørdager og søndager fra kl 10:00 til 17:00.

Hvis du går langs Unter den Linden, som er en av de viktigste boulevardene fra gamle Berlin, vil du fortsatt finne overlevende bygninger fra det prøyssiske riket. I nærheten ligger også Plaza Boulevard Gendarmenmarkt der det ligger to tvillingkatedraler, en av dem har en utmerket utkikkspost.

Berlinmuren ble reist i 1961 for å dele Øst og Vest. Selv om den ble revet for lenge siden er det fortsatt seksjoner som står og steder hvor du kan kjøpe suvenirer. Det er også mulig å få passet ditt stemplet med et stempel fra Øst-Tyskland og datoen muren falt.

Riksdagen (parlamentet) ligger nord for Brandenburger Tor og hovedkvarteret til det tyske parlamentet frem til det ble brent i 1933. I 1990 ble gjenforeningen av Berlin signert her. Den restaurerte bygningen viser en utmerket utstilling som forteller historien om Tyskland fra 1800 til i dag. Åpent tirsdag til søndag fra kl 10 til 17:00. Gratis inngang.

Tiergarten Park er fra syttenhundretallet og ligger i det nordvestlige hjørnet av Vest-Berlin. I midten står det 70 m høye tårnet Siegessäule (Seierssøylen) kronet med en statue av Nike, som en feiring av Frankrikes nederlag mot Preussen.

Berlin Zoo har to innganger, en fra jernbanestasjonen og en i Budapesterstrasse 34, den berømte elefantdøren. Det har nesten 1500 forskjellige arter og rundt 16 000 dyr, inkludert verdenskjente dyr som isbjørnen Knut og gigantpandaen Bao Bao. Åpent daglig fra 9:00 til 17:30.

Komme seg rundt i Berlin

Jernbanestasjonen heter Hauptbahnhof. Stasjonen er koblet sammen med S-Bahn service. Trikkesystemet S-Bahn og tunnelbanesystemet U-Bahn dekker det meste av byen; enkeltbillettene er gyldige i to timer. En Berlin Tagesticket er gyldig én dag for buss, trikk og de to togsystemene. Det fines også en “7 Day Ticket” for en hel uke. Både S-Bahn og U-Bahn stopper om natten på ukedagene, søndag til torsdag mellom 01:00 og 04:00.

Nattbussene, markert med bokstaven N, går hvert 15-30 minutt. Kartet med rutene Nachtliniennetz er tilgjengelig gratis på busskontorene. De fleste tog passerer Bahnhof Zoo (West) og Hackescher Markt (Oriental). Billetter selges i billettautomater og bør valideres i maskiner før man går på plattformen.

For en gratis tur rundt i byen bør du ta buss nr. 100. Dette er en sirkulær rute som passerer de viktigste attraksjonene i både Vest- og Øst-Berlin.

Hovedflyplassen er Flughafen Berlin Tegel, som ligger 8 km fra sentrum. Det er også en flyplass i øst, Berlin Schönefeld Flughafen, som ligger 18 km fra sentrum. Den er forbundet med sentrum med S-Bahn linje 9. Rutetider finnes på www.bvg.de

Topp tips for Berlin

Festivaler er populære om sommeren i Berlin. Tusenvis av mennesker (til tider en million) tar til gatene for å danse til technomusikk under Loveparade. Den er veldig populær, så hvis du ønsker å delta, eller om du besøker Berlin i løpet av denne festen må du ha reservasjoner for overnatting. Berlinere feirer også  Berlinale Film Festival, Kulturkarnevalet, Fete de la Musique, Berlin Maraton og andre utendørsfestivaler.