Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Bærekraftsamarbeid mellom HI Norge og HI Brasil

Bærekraftsamarbeid mellom HI Norge og HI Brasil

 

HI Norge har i flere år jobbet strategisk for å fremme bærekraft blant våre vandrerhjem, og mange av vandrerhjemmene i nettverket har opparbeidet seg lang erfaring med bærekraftige prosjekter (se for eksempel vår bloggartikkel om Top 10 Sustainable Hostels in Norway). I år 2017 er det FN-året for bærekraftig turisme for utvikling, hvilket gir Hostelling International en unnskyldning for å fokusere ekstra på denne delen av organisasjonens arbeid. Samtidig blir vi minnet på at vi fortsatt har en lang vei å gå, og at det å drive vandrerhjem på en bærekraftig måte ikke er en engangsinnsats, men noe som krever kontinuerlig innsats.

 

 

Her gjør HI Norges nyeste internasjonale samarbeid gjør seg relevant. HI Norge og HI Brasill har i 2017 påbegynt et treårig utvekslingsprogram der fokuset er på bærekraftig turisme. Hvert av disse tre årene vil det utveksles to ansatte fra hver av organisasjonene. Deltakerne vil da dedikere ett helt år til å jobbe med bærekraftstiltak på ulike vandrerhjem. Utvekslingsprogrammet finansieres av Fredskorpset-FKNorway

 

Vi kan med glede presentere årets (2017) deltakere. Etter en to uker med kurs i regi av Fredskorpset ankom brasilianske Vanessa Ferreira Costa og Fernanda Miranda Cunha Tenório Norge i begynnelsen av februar, og har nå kommet godt i gang med deres arbeid på  HI Gjøvik Vandrerhjem. Samtidig har de norske deltakerne, Kaja Knutsdotter Fjørtoft og Michael Aune Øseth reist til Brasil, der de for tiden holder til på Hostel7 Brasilia.

 

 

HI Norge ønsker dere alle velkommen til å følge med på deres daglige arbeid i Norge og i Brasil! Dette kan blant annet gjøres på bloggen www.sayhitonorway.com. Denne oppdateres jevnlig, og vil ofte inneholde artikler fra FK-deltakerne.