Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Amsterdam – Nederland

Amsterdam – Nederland

Amsterdam er hovedstad og største by i Nederland. Byen ligger i provinsen Nord-Holland vest i landet. Her kan du se en annen måte å leve på i forhold til andre byer, med boliger på båter fortøyd i kanalene, og sykler som blir brukt for å komme seg rundt overalt. Det er mye å gjøre i denne byen som er lett å navigere i og det er mange ting å oppdage.

  

Opphold i AMSTERDAM

Vi anbefaler opphold på Stayokay Amsterdam Vondelpark Hostel, som ligger i sentrum av byen i nærheten av Leidseplein-området. Dette store vandrerhjemmet har 536 senger tilgjengelig i private og flersengsrom. Du kan også benytte deg av WIFI og internett-tjenester, vaskeri, sykkelparkering, biljardbord og TV-rom. Man kan få rabatterte billetter til severdigheter, og det fins elektroniske låser og safer. Sengetøy og frokost er inkludert i prisen.

Adresse: Zandpad 5, 1054 GA Amsterdam
Telefon: 31-20-589-8996. E-post: vondelpark@stayokay.com

Mer hostel informasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:

Gjør din bestilling på nettet eller se på andre vandrerhjem i Amsterdam her; HI hostels i Amsterdam. For å finne ut mer om HI Vandrerhjem i Nederland, besøk Nederlands Hostelling International nettside, eller ta en titt på Nederlands egen HI nettside; Stay Okay.

Se og oppleve AMSTERDAM

Damplassen ligger i det historiske sentrum av byen. Den ene siden er dominert av National Monument, som er dedikert til alle dem som omkom under andre verdenskrig. Ut mot plassen ligger det kongelige slottet, som du kan besøke om sommeren. I den ene enden av plassen ligger Kalverstraat, dette er den viktigste handlegaten i byen.

Begijnhof er et av de roligste områdene i byen. Det ligger bak murer og lukkede dører (nesten alltid ulåst). Når du går inn passerer du gjennom et område som ble bygd på syttenhundretallet. Dette er en av mange ”hofjes” (”fattighus”) i Amsterdam, som var for fattige mennesker på den tiden de ble bygget.

Koninginnedag (eller Queen’s Day) er en nasjonal fridag i Nederland som feires hvert år den 30. april, med mindre det faller på en søndag. Tusenvis av mennesker tar til gatene kledd i oransje, og de danser, tegner, spiller musikk og ha det gøy.

Det er mange utendørsmarkeder i Amsterdam. Det største er Waterloo, hvor du kan finne boder som selger nye og brukte klær, antikviteter, mat, etc. Bloemenmarkt er på Singel-kanalen og Muntplein, det er et flytende blomstermarked. Begge markedene foregår på mandager til lørdager fra kl 10 til 17:00.

Fra Amsterdam kan du besøke Alkmaar. Dette er en liten by med kanaler på kryss og tvers. På torget fra mai til september finner det berømte ostemarkedet sted hver fredag morgen. Du blir invitert til å prøve mange forskjellige oster og smaksprøver fra store fat. Det anbefales å komme tidlig, rundt 09:30. Det går to tog i timen fra sentralstasjonen i Amsterdam, og turen tar en halv time.

The Heineken Factory på Stadhouderskade 78 produserer ikke lenger øl, men det er fortsatt guidede turer som forklarer historien til fabrikken. Turen ender i baren og inngangsbillett inkluderer et glass øl eller to. Det er turer mandag til fredag, de koster rundt 15 euro.

Anne Franks hus er et stykke krigshistorie på Prinsengracht 263. Annes familie, sammen med fire andre, gjemte seg i annekset i to år. 4. august 1944 kom Gestapo til gjemmestedet og sendte gruppen til en konsentrasjonsleir. Bare Otto Frank, hennes far, overlevde. Da han kom tilbake til Amsterdam fant han dagboken Anne hadde skrevet i årene de skjulte seg, og du kan se den opprinnelige boken i et av de siste rommene. Åpent fra mandag til fredag fra 9:00 til 18:45, søndager fra kl 10. Fra september til mai stenger huset kl 17:00.

Van Gogh-museet på Paulus Potterstraat 7 har den største samlingen verk av denne kunstneren. Det huser 200 malerier og nesten 600 tegninger. Det er åpent hver dag fra kl 10 til 17:00. Dette museet er svært nær Stayokay Amsterdam Vondelpark vandrerhjem.

Rembrandts hus på Jodenbreestr. 4 er der kunstneren bodde og jobbet til han ble tvunget til å flytte på grunn av den store gjelden han hadde opparbeidet. Huset viser noen av hans beste verk. Det er åpent mandag til lørdag fra kl 10 til 17:00, og frem til 13:00 på søndager.

Rijksmuseum har en omfattende samling av kunst fra det fjortenhundretallet til attenhundretallet. Her kan du se Rembrandts Nattevakten. Det er åpen fra tirsdag til søndag. Hvis du skal besøke Rijksmuseum fra vandrerhjem i Amsterdam, er Stayokay Amsterdam Vondelpark veldig nært.

Red Light District / De Wallen er området for legalisert prostitusjon. Området er ikke anbefalt etter midnatt.

Noen kaffebarer (coffee shops) i Amsterdam serverer ikke bare mat og drikke, men også hasj, marihuana og ”space cakes”. De fleste ligger i Red Light District og Jordaan.

Spise ute og natteliv i AMSTERDAM

De Rijsttafel (bokstavelig talt risbordet) er et indonesisk festmåltid overtatt av nederlenderne, og en typisk rett i denne byen. Måltidet består av en stor bolle med ris i midten, omgitt av opptil tjue mindre boller som inneholder sterkt krydret kjøtt og grønnsaker. Det finnes også et stort utvalg av internasjonale restauranter for ethvert budsjett i byen. Nattelivet er mangfoldig i denne byen med mange puber, barer og restauranter å velge mellom.

Komme seg rundt AMSTERDAM

Den beste måten å komme seg rundt i denne byen er til fots eller på sykkel. Du vil se sykkelstier overalt, og det er spesielle trafikksignaler for sykler som fotgjengere bør være oppmerksomme på.

Jernbanestasjonen er terminalen for alle internasjonale og lokale linjer, og ligger i sentrum. Informasjonskontoret er åpent hver dag fra 06:30 til 22:00. Byen har også trikker, to metrolinjer, og busser som kjører dag og natt. For busser og trikker kan du kjøpe billett ved ombordstigning. Det er også et landsdekkende billettprissystem og du kan kjøpe et kort for hele landet. For informasjon, gå til GVB-kontoret på sentralstasjonen, ved siden av VVV. Tre tog per time forbinder flyplassen Schiphol til sentralstasjonen. Turen tar ca 20 minutter.