Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Aktiviteter på vandrerhjem

 

Aktiviteter på vandrerhjem

Våre vandrerhjem er mye mer enn bare «en seng». Vårt mål er å skape møteplasser for å fremme kontakt og interaksjon mellom gjestene og lokalmiljøet.

Vi hos HI Norge er overbevist om at det å reise på vandrerhjem kan være en berikende og lærerik opplevelse. Derfor er vi opptatt av at våre vandrerhjem skal være sosiale møteplasser, der det er mulig å bli kjent med andre reisende.

Mange av vandrerhjemmene tilbyr gratis derfor organiserte aktiviteter for gjestene våre, som for eksempel byvandringer, vandreturer og filmkvelder. På andre vandrerhjem kan man leie sykler, kanoer, robåter og få detaljerte kart for å kunne vandre i lokalområdet. Noen av vandrerhjemmene tilbyr også organiserte aktiviteter som koster penger, som for eksempel rafting, kongekrabbe-fiske eller zip-line. Eller kanskje frister det å ta en scootersafari for å lete etter nordlyset? 

 

 

Om volontørprosjektene våre

En god atmosfære på vandrerhjemmet kommer av forskjellige ting, men noe av det mest viktigste er interaksjonen mellom verter og gjester.

Noen av våre vandrerhjem på Vestlandet deltar i et prosjekt med sosialvolontører nettopp for å fremme denne interaksjonen. Hvordan det funker i praksis? Vi inviterer entusiastiske mennesker fra over hele verden og gir dem mulighet til å bo og være frivillig på et av våre vandrerhjem i en bestemt periode, som regel mellom 6 uker og 3 måneder.

Våre volontører er selv svært engasjerte og reiseglade folk, og de bidrar til en åpen og inkluderende atmosfære på vandrerhjemme ved å bruke fellesarealene og å organisere sosiale aktiviteter for både gjestene og mennesker i nabolaget. Disse aktivitetene har en eksplisitt fokus på interkulturell interaksjon.

Også på våre vandrerhjem i Oslo og på HI Norges landskontor har vi siden 2015 mottatt volontører. Gjennom EVS-programmet (European Volunteering Service) bor de i en ti måneders periode i Oslo og hjelper oss med å arrangere aktiviteter og med å engasjere folk på våre sosiale medier. Les mer om deres opplevelser her. Det kan også hende du treffer på volontører på andre av våre vandrerhjem, for vi har samarbeidsavtaler med en rekke organisasjoner både i Norge og i utlandet.

Våre volontørprosjekter hjelper oss å virkeliggjøre HI Norges målsetninger og å skape en forbindelse mellom reisende, vertskapet og nærmiljøet. På den måten fremmer vi en større forståelse mellom forskjellige mennesker og deres kultur og samfunn.

Les mer om vårt volontørprosjekt på Vestlandet.

Les mer om vårt volontørprosjekt i Oslo.