Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Rom med mening på HI Lillehammer Vandrerhjem

HI Lillehammer Vandrerhjem: Rom med mening!

 

HI Lillehammer Vandrerhjem finner du på buss-og togstasjonen i OL-byen Lillehammer, bare to og en halv time nord for Oslo. Vandrerhjemmet ble laget for å huse deltakere for OL i 1994, og selve bygget stammer fra slutten av 1800-tallet. I dag tilbyr HI Lillehammer Vandrerhjem flere ulike romtyper som er innredet og dekorert i samarbeid med lokale bedrifter og organisasjoner. Hva med å overnatte i Pilegrimrommet, Amnesty-rommet eller Fretex-rommet? 

 

 

Grunnene til å bruke lokale organisasjoner til å dekorere rommene, er flere. Vandrerhjemmet ønsker å bruke lokale produkter, tekstiler og møbler for å være et bærekraftig overnattingsalternativ i området. Vandrerhjemsrommene er også ypperlige steder å vise turister og andre overnattingsgjester hva Lillehammerregionen har å tilby. For det tredje er dette prosjektet et godt verktøy for å styrke samarbeidet med lokale organisasjoner. Dette gjelder også innad i vandrerhjemsnettverket - både Sjoa Vandrerhjem og Høvringen Vandrerhjem har innredet deres egne rom på Lillehammer! 

Her kommer noen eksempler på rom som kan bookes på HI Lillehammer Vandrerhjem: 

 

1. Pilegrimrommet

Pilegrimrommet er designet av Nasjonalt Pilegrimssenter, som arbeider for å promotere pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim. Tusenvis av mennesker gjennomfører den vakre vandringen hvert år. Lillehammer er et naturlig stoppested på veien, og i Pilegrimsrommet kan både vandrere og andre sove fredfylt. 

 

 

2. Amnesty-rommet

Amnesty-rommet ble designet under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, og har som målesetning å øke oppmerksomheten rundt ytringsfrihet og mangel på sådan. Gjester blir oppfordret til å skrive brev til statsledere der politiske fanger blir holdt fengslet. Disse brevene kan skrives og sendes i vandrerhjemmets kafe.

 

3. Fretex-rommet

Fretex-rommet var et av de aller første rommene som ble dekorert på vandrerhjemmet, i samarbeid med den lokale Fretex-butikken. Dette passer vandrerhjemmets bærekraftprofil som hånd i handske! Målet var å vise hvordan et rom kan dekoreres på en stilig måte ved å bruke gjenbruksmaterialer som basis. 

 

 

HI Lillehammer Vandrerhjem er kjent i lokalområdet for sin hyggelige kafe, imøtekommende personale og komfortable rom. Gjester kan lage sin egen mat på gjestekjøkkenet eller spise i restauranten. Kanskje frister det å sitte foran peisen med en god bok, eller å spasere de fem minuttene det tar for å komme seg til Lillehammers hovedgate? Velkommen til Lillehammer!