Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

2017: FN-året for bærekraftig turisme

2017: FN-året for bærekraftig turisme

 

Turisme er en stadig voksende industri, og så mye som 8% av verdens arbeidsstyrke er ansatt innen turismerelaterte aktiviteter. Dette er både bra og dårlig - turisme kan få millioner av mennesker ut av fattigdom og skape en mindre verden på mange måter - men turismen står også for massive CO2-utslipp på grutn av flyreiser og overnattinger. På grunn av potensialet og risikoen knyttet til turisme, har FNs generalforsamling vedtatt at 2017 skal være FNs internasjonale år for bærekraftig turisme for utvikling. FN ønsker å fokusere på turisme som både en mulighet for fredsbygging og økt forståelse mellom mennesker, men også turismens potensielle påvirkning på natur og lokalområder. FNs mål er å promotere bruken av turisme som et verktøy for å øke bærekraftig økonomisk vekst. Dette vil ha stor betydning for sysselsetting og fattigdomsbekjempelse, spesielt i utviklingsland.

Men ikke bare det.

Vi kan alle motvirke klimaendringene ved å være aktive og søke mer kunnskap om fotavtrykket vi skaper når vi er ute og reiser. Ved å gjøre dette så grønt som mulig, kan man faktisk være en ressurs! Å handle lokalt og å fly mindre er tiltak som hjelper klimaregnskapet vårt. Når man reiser, forstår man også mer, og tar med seg inntrykk og verdier hjem. Dette bidrar til å skape en verden der mennesker forstår hverandre bedre. 

 

 

Hva er Hostelling Internationals rolle? 

Som en ideell reiselivsorganisasjon, har Hostelling International promotert bærekraftig reiseliv i snart 100 år. Helt siden oppstarten i 1932 har organisasjonen hatt en strategi som går ut på å fremme medlemmers og gjesters interesse for naturen og kulturen på steder man reiser til. “Kort etter at jeg startet å jobbe for Hostelling International, forstod jeg at vi allerede hadde en plan når det gjaldt bærekraftig turisme. 2017 er for oss en perfekt mulighet til å bidra og støtte hva vandrerhjemsbevegelsen står for", sier Brianda López, Sustainability Manager ved Hostelling Internationals hovedkontor i London. løpet av 2017 vil det være en mengde aktiviteter på HI-vandrerhjem over hele kloden, inkludert Earth Hour-markeringer, den årlige "Sleep for Peace"-kampanjen og møter mellom miljøbevisste reisende fra hele verden.  

 

 

HI Norge og 2017-året

HI Norge har allerede startet arbeidet med grønne og miljøvennlige prosjekter. "Vi gleder oss til FNs år for bærekraftig turisme", sier Ragna Skøien, Sustainability Coordinator ved HI Norges hovedkontor. Vandrerhjemmene forbereder events som skal fokusere på hvordan vandrerhjemmene kan bli mer miljøbevisste. Samtidig vil vandrerhjemmene alltid være sosiale steder hvor man møter likesinnede og bygger ned fordommer. Det vil bli arrangert byttermarkeder, vandreturer i nærområdet og et fokus på hva gjester kan gjøre selv når de reiser på vandrerhjem. Om det er å spise lokal mat eller å kildesortere - 2017 blir et år fullt av morsomme aktiviteter og grønn tankegang!