Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

2017: To nye vandrerhjem

HI Norge er glade for å presentere to nye, spennende vandrerhjem til nettverket. Rundt 50 vandrerhjem er del av Hostelling International her til lands, og globalt er organisasjonen på rundt 4,000 vandrerhjem og 4 millioner medlemmer.

 

Sirdal Vandrerhjem Ådneram

er skreddersydd for deg som ønsker deg en opplevelsesrik ferie på sørvestlandet. Vandrerhjemmet ligger i Sirdal, kun en kilometer fra veien som tar reisende mellom Stavanger og Oslo. I området finnes det en rekke aktiviteter man kan gjøre som rappellering, klatring eller lange vandreturer i den vakre naturen i området. Vandrerhjemmet har SUP (stand-up-paddleboard), sykler og kanoer til utleie. Det er altså ingen unnskyldninger for ikke å utnytte det beste av hva Sirdal har å by på!

Vandrerhjemmet har rom både med og uten bad, samt flersengsrom. I tillegg er det resepsjon, felles stue, kafe og gratis parkering samt en butikk like i nærheten. Vandrerhjemmet passer godt for grupper, familier og dem som trenger en pust i bakken på veien mellom øst og vest. Kun en halvtime med bil unna finner du den berømte Kjeragbolten, og ikke langt derfra kan man kjøre ned de 27 hårnålssvingene helt ned til Lysebotn. Her er det bare å titte opp for å se basehoppere som hopper utfor, eller ta et båtcruice på Lysefjorden. Velkommen til Ådneram!

  

 


HI Flørli 4444

har en spektakulær beliggenhet inne i Lysefjorden og kan skilte med det som trolig er verdens lengste tretrapp! 4444 steg tar det fra bredden av Lysefjorden og opp til toppen. Her snakker vi en ordentlig treningsøkt… Vandrerhjemmet ligger i bygda Flørli, som ikke har veiforbindelse men fire ferjer om dagen kan ta deg ut til Stavanger eller inn til Lysebotn. Flørli er kjent for sin vannkraftshistorie, og i dag finner du kafe og utstillingslokale i den nedlagte kraftstasjonen. Vandrerhjemmet ligger idyllisk til med utsikt til den majestetiske Lysefjorden, og er et flott sted å bli kjent med reisende fra hele verden som søker etter store naturopplevelser. Kanskje har du lyst til å padle kajakk på fjorden, ta deg en lang fottur, eller sitte på brygga med en god bok? Flørli har det meste – og ro i sjelen i tillegg. Velkommen til Flørli!

  

 


HI Norge ønsker å gi gjester fra hele verden store natur-og kulturopplevelser – og både HI Ådneram og HI Flørli oppfyller dette til det fulle. Bli kjent med entusiastiske ansatte og spennende vandrerhjemsgjester som er ute i samme ærend som deg selv.