Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Vakre Ålesund

Vakre Ålesund

Er dette Norges vakreste by? Det er en påstand som står åpent for diskusjon, men man kan ikke nekte at Ålesund er forførerisk som få andre byer her i landet, med dens art nouveau-arkitektur og dens spektakulære beliggenhet på en øy i fjorden. Gå ikke glipp av denne perlen når du tar deg en tur til Vestlandet! Her er noen av våre tips…

Gå deg vill i de eventyrlige gatene

Så godt som hele Ålesund brent ned i bybrannen i 1904. En stor katastrofe, visstnok, men vi nordmenn benyttet sjansen for å gjenbygge hele byen etter tidens siste mote: Art nouveau-stilen. Resultatet er et nydelig bysentrum, med eventyrlige gater og bygninger med elegante tårn, spir og dekorasjoner.

Spektakulære utsiktspunkter

Selv om det er flott å gå gjennom gatene, så er det enda finere å overskue det hele ovenfra! Ta deg en tur opp på Aksla, der du har utsikt over hustakene, øyene i havet og fjellene i det fjerne. Hvis vinden blåser for hardt kan du gjemme deg på Fjellstua kafé.

Sunnmøre Museum

Det spennende utendørsmuseet Sunnmøre Museum har både gamle hus og båter, og skaffer deg innsikt i Sunnmøres lokalhistorie fra steinalderen til i dag. Museet ligger like utenfor byen, og er absolutt verdt et besøk.

Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpene utgjør en av Norges mest spektakulære fjellkjeder: Deres skarpe tinder tårner over de dype, mørkeblå fjordene. Fjellene, som ligger sør for Ålesund, har mye å by på året rundt. Dra på endeløse fjelltur om sommeren, og ta med deg skiutstyret om vinteren! Du kan overnatte på vårt vandrerhjem i Hellesylt.

Møt sjødyrene i Atlanterhavsparken

Som Norges største akvarium, og dessuten en av de største i hele Norden, gir Atlanterhavsparken en unik opplevelse til alle besøkende. Det tar det veldig lite tid å komme seg dit med buss fra sentrum i Ålesund. Reiser du med barn, da er dette en must-see!

Våre hyggelige kolleger på vårt vandrerhjem i Ålesund ønsker deg velkommen, året rundt!

 

Ålesund Vandrerhjem