Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Paris - Frankrike

Paris – Frankrike

Paris er en av de største byene i Europa og kjent som romantikkens hovedstad. Den er også Frankrikes hovedstad, og ligger ved elven Seinen. I dag er byen et av verdens ledende sentre for kultur og business, og har en sikker status som en av verdens mest kjente storbyer.

Opphold i PARIS

I Paris anbefaler vi Le d’Artagnan Hostel som ligger 15 minutter fra sentrum av Paris, i nærheten av Eurolines-bussterminalen. Vandrerhjemmet har private og delte rom, gratis kino, spillrom, internett, bar, kafeteria og vaskeri. Sengetøy og frokost inkludert i prisen.

Adresse: 80 Rue Vitruve, 75020 Paris
Tel: +33-1-40323456. E-post: paris.le-dartagnan@fuaj.org

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:
Gjør din bestilling på nettet se andre hosteller i Frankrike ved å klikke her: Paris Hostels. For å finne ut mer om HI Hostels i Frankrike, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: France Hostels.

Merk: Overnatting på vandrerhjem i Frankrike er kun tilgjengelig for medlemmer av Hostelling International / Norske Vandrerhjem.

 

Se og gjøre i PARIS

Ile de la Cité – Latinerkvarteret: Her ligger Paris’ katedral, Notre Dame. Katedralen er bygget i gotisk stil og ble ferdigstilt i 1345. Åpent daglig fra 8:00 til 18:45. I dette området ligger også en av de viktigste gatene i Paris, Boulevard Saint Germain, hvor du finner mengder av kaffebarer og bokhandler. Et svært populært område blant unge studenter.

Champs-Elysées er en av verdens mest berømte og prestisjefylte avenyer med mange boliger, butikker, barer og restauranter, alt under velstelte trær. Champs-Elysées er 2km lang og ender ved Place Charles de Gaulle hvor Arc de Triomphe (Triumfbuen) ligger. Det var Napoleon som fikk bygget Triumfbuen. Basen av den er Den  ukjente soldats grav. Fra observasjonsdekket på toppen kan du se de tolv veiene som møtes under.

Eiffeltårnet er blitt det globale ikonet for Frankrike og er en av de mest gjenkjennelige strukturer i verden. Det er den høyeste bygningen i Paris, og det mest besøkte monumentet med inngangspenger i verden. Tårnet er 324 meter høyt, og besøkende har tilgang til tre nivåer. Man kan kjøpe billetter og ta trapper eller heis til det første og andre nivået. Turen til det første nivået er over 300 trinn, og det er like langt fra første til andre nivå. Det tredje og høyeste nivået er kun tilgjengelig med heis. Det er restauranter både på første og andre nivå.

Louvre-museet er nesten umulig å komme seg rundt hele på én gang, så du bør velge deg ut de rommene du ønsker å besøke før du går inn. De mest kjente verkene er Venus fra Milo, Nike fra Samothrake, og Leonardo Da Vincis mesterverk, Mona Lisa. Hovedinngangen til museet er en glasspyramide. Museet er åpent fra torsdag til søndag fra 9:00-18:00, mandager og onsdager fram til 21:45, og stengt på tirsdager. Etter 15:00 er inngangsbilletten billigere, og den første søndagen i hver måned er det gratis inngang.

Versailles ligger i utkanten av byen. Dette storslåtte palasset bærer vitne om monarkiet i Frankrike, da kongefamilien, sammen med adelsmenn, bodde der omgitt av ekstravagant luksus. Når du går gjennom de forskjellige rommene i palasset, kan du stoppe for å beundre utsikten over hagen fra Speilsalen. Hvis du planlegger å tilbringe deler av ettermiddagen i slottet, kan du ta med mat og spise lunsj ved vannet eller i de store hagene på baksiden av bygningen. Slottet er åpent fra mai til september fra 9:00 til 18:30, og fra oktober til april til 17:30.

Hvis du har litt ekstra tid, er det også et par fornøyelsesparker i utkanten av byen som det er verdt å besøke. Parc Asterix har den berømte tegneserien som  tema og ligger 30 km fra Paris sentrum. Den har show, dans, teater, berg-og dalbaner og vannleker. Euro Disneyland ligger 30 km fra byen og er hjem for alle de mest kjente tegneseriefigurene i verden. Parken har berg-og dalbaner, hoteller, barer, restauranter og en golfbane.

Uteliv i PARIS

Generelt er det relativt høye priser på restaurantene. Man kan også lage mat på vandrerhjemmets kjøkken! Det billigste alternativet for en god lunsj er en tradisjonell baguette fylt med kjøtt, ost, grønnsaker og ulike dressinger. Et annet billig og tradisjonelt alternativ er ekstra tynne franske pannekaker, crepes, som er enten søte eller salte.

Det er et aktivt natteliv i hele byen. I sommermånedene er det vanlig å se mye folk ute sent som vandrer rundt i sentrum. Paris er ikke farlig, men du bør være forsiktig som i enhver storby. Hvis du har planlagt å være sent ute, bør du sjekke transport systemet, da metroen bare kjører fram til 00:30. Paris har vært en av verdens jazz-sentre
siden 40-tallet. I sommermånedene er det ofte gratis utendørs konserter. Kabareter former også en stor del av parisisk historie. De mest kjente er Moulin Rouge, Le Lido og Les Folies-Bergère.

Det er intens aktivitet på Grand Place og i gatene rundt om natten. Plassen er helt opplyst, og det er vanlig å se gateartister og til og med operasangere som opptrer her. I dette området er det mange små puber som holder sent åpent.

Komme seg rundt i PARIS

Paris har seks togstasjoner. Alle er forbundet med ulike deler av byen gjennom metronettverket. Dette er den raskeste og mest praktiske måten å reise over lange avstander i byen. Tjenesten opererer fra 05:30 til 00:30, og du kan kjøpe flerreisekort som kan redusere utgiftene til offentlig transport betraktelig.

Selv om Paris er en stor by, anbefales det å spasere så mye som mulig for å oppleve byens ekte sjarm.

De fleste transatlantiske flygninger ankommer Aéroport Roissy-Charles de Gaulle, 23km fra Paris. Derfra kan du ta en buss til jernbanestasjonen Roissy. RER linje B3 tar deg til Paris sentrum på 45 minutter. Det samme billetten er gyldig for overgang til metroen. Fra Orly flyplass må du ta bussen til togstasjonen Orly. C2 RER tar deg til byen på 30 minutter.

Paris er knyttet til alle byer på kontinentet. På to timer kan du komme deg til sentrale London eller Brussel med tog.