Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

London – England

London – England

London er en av de mest mangfoldige byene i verden. Her finner du flotte museer, teatre og gallerier, samt noen av de beste shoppingstedene i verden.

  

Opphold i London
Hvis du er ute etter en praktisk beliggenhet i London, anbefaler vi 4-stjerners St Pancras YHA Hostel, som ligger i nærheten av St. Pancras tog / T-banestasjon, terminalen for Eurostar-tog og kun få minutter fra sentrum. Den har private rom og flersengsrom, vaskeri og TV-stue, internettilgang og måltider. Frokost er ikke inkludert i prisen.

Adresse: 79/81 Euston Road, London, NW1 2QS, England.
Tel: 44-207-388-9998. E-post: stpancras@yha.org.uk

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:
Gjør din bestilling på nettet se andre hosteller i London ved å klikke her: London Hostels. For å finne ut mer om HI Hostels i England, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: England Hostels

Ting å se og gjøre i London

Westminster Abbey er en imponerende bygning i gotisk arkitektur. Det er her de kongelige blir kronet i Storbritannia. Flere britiske regenter er gravlagt her, blant andre Elizabeth I. Du kan gå inn her mandag til lørdag fra 07:30 til 18:00, onsdag frem til 19:45, og søndag mellom messer er gratis – du bare må betale for å få tilgang til kapellene.

Parlamentet, kjent for Big Ben, er generalforsamlingen til House of Commons og House of Lords. Det er mulig å besøke begge, og se debatter fra galleriet. På grunn av sikkerhetstiltak kan det ta lang tid å komme seg inn. The House of Commons kan besøkes fra mandag til torsdag fra 14:30 og fredag fra 09:30 til 15:00 og The House of Lords fra mandag til torsdag 14:30-20:00. I august og september er det ferie. Inngang til begge husene er gratis.

Buckingham Palace er hjemmet til kongefamilien. Turistene kommer for å se vaktskiftet som finner sted hver dag klokken 11:30 – for å få en god plass bør du komme minst en halv time før. Buckingham Palace ligger i nærheten av St. James’s Park, Green Park og litt lenger fra Hyde Park, alle flotte steder å slappe av eller ta en piknik.

The Tower of London er fra 1078. Gjennom tidene har tårnet vært brukt som festning, kongsgård og fengsel. Nå om dagen beskytter det kronjuvelene og the Royal Armouries (våpen og rustninger, i White Tower). Du kan gå gjennom hvert rom og oppdage en turbulent og blodig historie. Når du går gjennom hagene inne vil du se en rekke av kråker som legenden (fortalt til Charles II) sier at hvis de noen gang forlater The Tower ville det bety enden på monarkiet. Det er ikke anbefalt å besøke i løpet av helgen, fordi det er for mange mennesker der. Det er åpent fra mandag til lørdag fra 09:30 til 17:00, søndager 14:00-17:00. Går du mot Themsen når du forlater The Tower vil du se Tower Bridge, det mest ikoniske landemerket i London.

Covent Garden var et grønnsaksmarked for lenge siden. I dag er det en av de mest interessante gågatene i byen. Den består av et åpent galleri hvor det er flere puber og butikker. Covent Garden er alltid fullt av folk som ser på pantomimeartister og sjonglører eller hører på forskjellige band som spiller i gata. Derfra kan du spasere til Piccadilly Circus, hvor du finner en av de beste platebutikkene i London, Tower Records, og deretter spasere gjennom Soho.

Soho-distriktet i London er kjent for store teatre med store musikaler. Det er et møtested for londonboere som liker å tilbringe mye tid her i fargerike og bohemaktige kafeer og puber. Dette området er også godt kjent for sine forbindelser med sexindustrien med butikker, utesteder og filmindustri.

Hampton Court er et vakkert palass som ligger i utkanten av London. Det er det største slottet i Storbritannia, det tilhører Tudor-dynastiet, og var residensen til Henrik VIII. Det er verdt å bruke minst en ettermiddag på å slappe av i de vakre hagene. Åpent daglig fra 09:30 til 18:00 (til 16:30 om vinteren). For å komme dit kan du ta tog fra Waterloo Station, og du må kjøpe billett for sone 6.

I Londons West End blir det satt opp verdensberømte musikaler som Les Miserables, Cats og The Phantom of the Opera. De fleste teatrene ligger i området rundt Piccadilly Circus. Forestillingene begynner rundt 19:45, men to ganger i uken er det forestillinger klokken 15:00.

Uteliv i London

London har hatt stor innvandring av ulike nasjonaliteter. Hvert samfunn har satt opp restauranter i forskjellige områder. Du finner italiensk, egyptisk, indisk, gresk, thai og kinesisk. Et annet alternativ er de engelske pubene, siden de ofte har billige måltider og serverer tradisjonell kost. De fleste puber er fulle fra sju om kvelden. London har en tradisjon for å drikke øl etter jobb, dette er en del av historien til byen. Hvis været er bra det er vanlig å se folk stå ute og prate i døråpningen eller på fortauet.

Komme seg rundt i London

Offentlig transport i byen er svært effektivt. Den raskeste måten å komme seg rundt er banen, ”the tube”, som har mange forbindelser til hele byen. Det er ulike billetter avhengig av område og tid. Sone 1 og 2 er nok til å dekke sentrale London.

Å ta en vanlig buss på dagtid er en god måte å se London på. Det finnes også nattbusser («N»), som krysser byen mellom 23:30 til 06:00. Du kan få gratis kart med alle transportrutene på følgende t-banestasjoner; Victoria, Oxford Circus, Piccadilly, Euston, King’s Cross, St. James Park og Heathrow.

De fleste fly fra utlandet lander på Heathrow flyplass. Derfra er den billigste måten å komme seg til sentrale London å ta t-banen (Tube) som går til alle deler av byen. Turen tar 45 minutter. Fra Gatwick flyplass kan du ta National Express Gatwick til Victoria Station.

TOPP TIPS for London

Mange av museene i byen må man betale for å komme inn på. Et praktisk alternativ er å kjøpe et pass som gir inngang til de femten største museene og galleriene. Et av disse er White Pass Card som varer fra tre til syv dager og er gyldig fra og med det første museet du besøker. Du kan for eksempel besøke British Museum, National Gallery, Tate Gallery, Madame Tussauds og Rock Circus.