Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

New York – USA

New York – USA

New York, New York… er ikke dette alles favorittby? Enten den beundres på nært hold eller langt borte fra, framstår New York som magisk både gjennom TV-skjermen og filmlerretet, og har fanget hjerter og sinn verden over. Denne byen har alt, diskoteker, teatre, nattklubber, verdenskjente bydeler, verdensberømte hoteller og mange ikoniske landemerker som The Statue of Liberty, Empire State Building, Central Park og Times Square. Den er en av de viktigste byene for handel og finans.

Opphold i New York
Dersom du vil sove i byen som aldri sover, anbefaler vi HI New York City Hostel, som har en strategisk beliggenhet bare to kvartaler fra Central Park, få skritt fra metroen og minutter fra de viktigste attraksjonene i byen. Vandrerhjemmet har 667 senger, og alle de tjenester du forventer, inkludert private rom, gjestekjøkken, internett, fellesrom, spill og TV, aircondition, bar, matservering, vaskeri, bagasjeoppbevaring og hage. Sengetøy og moms er inkludert i prisen.

Adresse: 891 Amsterdam Av på West 103, New York
Telefon: +1 212 93 223 00 E-post: newyork@hiusa.org

Gjør din bestilling på nettet eller se på andre vandrerhjem i New York her: New York Vandrerhjem. For å finne ut mer om HI Vandrerhjem i USA, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: USA Hostels

Vær oppmerksom på at reservasjoner på alle HI Hostels i USA kun er tilgjengelig for medlemmer av Hostelling International.

Ting å se og gjøre i New York

Frihetsgudinnen var en gave fra Frankrike til USA for å markere hundreårsdagen for den amerikanske uavhengighetserklæringen. Museet og den tietasjes sokkelen er åpne for besøkende, men for å komme inn må man ha med seg et «Monument Access Pass», som er en reservasjon man må gjøre i forkant av besøket og hente før man går på fergen.

The Empire State Building er et landemerke, en 102-etasjes art deco-skyskraper i krysset mellom Fifth Avenue og West 34th Street. Den har et av de mest populære utendørs observatoriene i verden, med over 110 millioner besøk. Observasjonsdekket i 86te etasje tilbyr imponerende 360-graders utsikt over byen.

Central Park er et offentlig grøntområde i hjertet av Manhattan. Den inneholder flere innsjøer og tjern, turstier, to skøytebaner (hvorav den ene er et svømmebasseng i juli og august), Central Park Zoo, Central Park Conservatory Garden, et dyrereservat, et stort område med naturlig skog og et utendørs amfiteater der det blir arrangert festivaler om sommeren.

Times Square er en stor kommersiell krysset ved krysset mellom Broadway og Seventh Avenue, og strekker seg fra West 42nd til West 47nd Street. Den er enda en av New Yorks ikoniske landemerker, og nyttårsaften blir feiret her hvert år. Området er livlig med barer, restauranter og butikker, og fullt av opplyste reklameskilt.

Uteliv i New York
Som i mange byer er det mange valg, og det som er typisk for byen er mange multi-etniske distrikter i tillegg til grillrestauranter og diners. Mulighetene er uendelige. Det er best å unngå turistområder som Little Italy og Times Square hvis du vil ha mye for pengene. Noen hippe områder der du kan finne gode New York-restauranter med budsjettvennlige priser er Chinatown, East Village og Lower East Side.

Komme seg rundt i New York
Metroen er den vanligste måten å navigere seg rundt I byen. Skal du reise over bakken, er drosjer og busser gode alternativer. Byen betjenes av to flyplasser, Newark og JFK. The AirTrain JFK tar passasjerer direkte fra byen til sistnevnte flyplass.

Tips for New York
Unngå køene og turer til Liberty Island, med mindre du ønsker å se ”Damen” på virkelig nært hold. For en alternativ tur, der du også kan beundre den fantastiske ”Manhattan skyline”, kan du gå ombord på Staten Island-fergen. Den fem kilometer lange turen tar ca 25 minutter hver vei, og er nå gratis.