Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Sydney - Australia

Sydney – Australia

Byen Sydney ligger på Australias sørøstlige kyst, ved Bay of Jackson. Der står de ikoniske landemerkene Sydney Opera House og Harbour Bridge, og strendene er fulle av surfere og ungdommer. Det er den største og mest folkerike byen i Australia og statshovedstaden i New South Wales.

Opphold i Sydney

Hostelling International har flere hosteller i Sydney. Hvis du foretrekker å bo nær sentrum anbefaler vi vandrerhjemmet Sydney Central YHA Hostel , en verneverdig bygning med egen bar, oppvarmet basseng på taket og grill.

Adresse: 11 Rawson Place, Corner Pitt Street, Sydney, NSW 2000, Australia
Telefon: +61 2 9218 9000 E-post: sydcentral@yha.com.au

En annen oppholdsmulighet er vandrerhjemmet Sydney Harbour YHA Hostel, situert i det historiske Rocks-området, som ligger rett over det fantastiske havneområdet.

Adresse: 110 Cumberland Street, The Rocks, Sydney 2000, Australia
Telefon: +61 2 8272 0900 E-post: sydneyharbour@yha.com.au

Gjør din bestilling på nett eller se på andre vandrerhjem i Sydney her: Sydney Hostels. For å finne ut mer om Hostelling International (HI) vandrerhjem i Australia, besøk HI sin hjemmeside, eller klikk her: Australia Hostels

  

Ting å se og gjøre i Sydney

Det Australske museet er det eldste museet i Australia, og er internasjonalt anerkjent innenfor naturhistorie og antropologi. Museet har store og varierte samlinger innen zoologi, i tillegg til mineralogi, paleontologi og antropologi. I tillegg til utstillinger er museet også involvert i forskning innenfor urfolkstudier og samfunnsprogram. Det ligger i College Street.

Bondi Beach er en kilometer lang og mottar mange besøkende gjennom året. Den sørligste enden er hovedsaklig reservert for surfing. Gule og røde flagg angir områder som er trygge for svømmere, og besøkende er anbefalt å svømme mellom dem. I sommermånedene er det et undervannsnett som beskytter mot haier, som deles med andre strender på sørkysten. Hval- og delfinflokker har blitt observert i bukten i migrasjonsmånedene. Dvergpingviner er, om enn sjeldent, også blitt sett nær kysten. Bondi Beach ble lagt til Australian National Heritage List i 2008.

Uteliv i Sydney

Med unntak av restauranter i den høyere enden av prisskalaen, har mange restauranter en kultur for at gjesten tar med egen alkohol (Bring Your Own). Regler og priser for å ta med seg egne drikkevarer kan variere. Det kan være begrenset til kun vin. Avgift (corkage) kan noen steder tas per flaske, andre steder per person. Chinatown, som sprer seg utover fra Dixon Street, er også et flott sted å spise ute, og tilbyr fremragende mat og restaurantopplevelser.

Komme seg rundt i Sydney

Metro Monorail kjører i loop rundt hovedshoppingdistriktet og Darling Harbour. Størsteparten av byregionen dekkes av busstransport. Sydney Airport, i forstaden Mascot, er Sydneys hovedflyplass, og er en av de eldste flyplassene i verden som fortsatt er i bruk i dag.

Topp tips for Sydney

Besøk friluftskinoen (the Open Air Cinema) i the Royal Botanic Gardens. Den er kun åpen om sommeren.