Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

San Francisco – USA

San Francisco – USA

San Francisco er kjent for Golden Gate Bridge, trikker og Chinatown. Gulljakten i California i 1848 satte i gang stor vekst for byen, og i dag er ”San Fran” en populær internasjonal turistdestinasjon, med folk som strømmer til for å besøke Alcatraz (fengselsøy), Conservatory of Flowers (blomsterkonservatorium) og for å oppleve den eklektiske blandingen av historisk, viktoriansk og moderne arkitektur.

Vi anbefaler HI San Fancisco Downtown Hostel, som ligger i et turistdistrikt med restauranter, barer, teater, museum, butikker og Chinatown. Hostellet har strukturen til et hotell som har blitt renovert til private rom og firesengsrom. Tilbyr også familierom og er utmerket for grupper. Sengetøy, avgifter og frokost er inkludert i prisen; det er også et kjøkken, internett, TV og fellesrom, vaskerom, bagasjeoppbevaring og reisebyrå.

Adresse: Mason St. Union Square, San Francisco CA 9410
Telefon: 1-415-788-5604 E-post: sfdowntown@hiusa.org

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:
Gjør din bestilling på nett eller se på andre vandrerhjem i San Francisco her: San Francisco Hostels. For å finne ut mer om Hostelling International (HI) vandrerhjem i USA, besøk HI sin hjemmeside, eller klikk her: USA Hostels

 

Ting å se og gjøre i San Francisco

Golden Gate Bridge er ei hengebro over San Francisco-buktas åpning ut mot Stillehavet. Den har blitt erklært et av den moderne verdens underverker av American Society of Civil Engineers. Frommers reiseguide mener at den er antakeligvis verdens vakreste og definitivt mest fotograferte bro i verden.

Alcatraz-øya ligger midt i San Francisco-bukta, 2,4 km fra kysten og er ofte referert til som The Rock (steinen). Den lille øya er mest kjent for å huse et statlig fengsel med kjente fanger som Al Capone, Robert Franklin Stroud (the Birdman of Alcatraz) og George «Machine Gun» Kelly. I dag er dette historiske landemerket åpent for omvisning. Besøkende kan nå øya med ferje fra Pier 33 ved Fisherman’s Wharf i San Francisco.

Spise ute og natteliv i San Francisco

San Francisco har navn på seg for å være restauranthovedstaden i USA, med den beste maten i verden, lagd på ferske, lokale ingredienser. Det er to stiler som har en tendens til å dominere byen: prøv asiatisk i byens Chinatown-distrikt og meksikansk i Mission neighbourhood.

Komme seg rundt i San Francisco

Municipal Railway (Muni) er eid av byen og opererer både et kombinert – og undergrunnsystem (the Muni Metro) og et bussnettverk. De ikoniske trikkene går på veiene i nabolag i utkanten av byen, men under bakken i sentrumsområdene. Transbay Terminal er bussterminal for langdistansebusser (som Greyhound) og som sentral for de regionale bussene. En liten flåte med pendle- og turistferjer går fra Ferry Building og Pier 39 til Marin County, Oakland, og nord til Vallejo i Solano County. San Francisco International Airport ligger 2 mil sør for byen, i San Mateo County.