Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Barcelona – Spania

Barcelona Hostels – Spania

Når du besøker denne byen vil arkitekturen møte deg som en del av sin sjarm. Barcelona blander gammelt og nytt i en unik stil. Gaudí har vært en stor innflytelse, Picasso og Miró har også satt sine legater. Ingenting mangler fra denne byen, og du har Middelhavet, strendene, havnen og fjellene rundt.

Opphold i Barcelona

Vi anbefaler overnatting på Rambles Center Hostel, som ligger i gamlebyen i Barcelona. Vandrerhjemmet ligger kun 100 meter fra Las Ramblas – byens berømte gate, og svært nær Plaza Catalunya og stranden. Her får du Internett-tilgang, frokost og sengetøy er inkludert i prisen, samt håndkle utleie, kabel-TV og air condition. Biblioteket har mye reise litteratur, gratis kart, spill og annen informasjon om byen.

Adresse: Hospital, 63 Barcelona, 08001, Spania
Telefon: 34-934124069. E-post: reservas@center-ramblas.com

Mer hostel informasjon, bilder, priser og tilgjengelighet:
Gjør din bestilling på nettet eller se på andre vandrerhjem i Barcelona: Barcelona hostels. For å finne ut mer om HI Hostels i Spania besøk Hostelling Internationals hjemmeside: Spania Hostels

Vær oppmerksom på at bestillinger på alle HI Vandrerhjem i Spania er bare tilgjengelig for medlemmer av Hostelling International.

  

Ting å se og gjøre i Barcelona

Et besøk til det gotiske kvarteret er essensielt. Karakteristiske Las Ramblas knytter Plaza Catalunya til havnen, der monumentet av Columbus står. Katedralen, Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia, ligger på Plaza de la Seu, og er åpen fra 8:00 til 13:30 og 16:00-19:30.

Sant Jaume-plassen er omgitt av Palau de la Generalitat, den katalanske regjeringens hovedkvarter og rådhuset. Det anbefales å bruke et par timer på å se dette området, siden hver gate har sine egne severdigheter. Dette området av byen kan være litt farlig om natten, bare prøv å unngå dårlig opplyste gater og smug.

Gaudís arbeid og hans byggverk er en integrert del av Barcelonas landskap. Hans kreasjoner revolusjonerte en epoke og fortsetter å forundre den dag i dag. Han døde i 1926 uten å ha sett sitt siste fullførte verk, La Sagrada Familia. Dette er åpent fra 9:00 til 19:00, og besøket inkluderer et lite museum med kart, modeller og bilder av forskjellige år som viser utviklingen av hans arbeid. Fra Paseo de Gracia kan du se Casa Batlló og også Casa Milà (bedre kjent som La Pedrera). Casa Mila ble bygget mellom 1906 og 1910 og er i dag brukt som private leiligheter / kulturhus. Casa Batlló er et bolighus med en slående fasade som bare kan sees fra gaten. Det ble bygget mellom 1904 og 1906. Park Güell ligger i den nordlige delen av byen, og fra den er det en spektakulær utsikt over Barcelona. Den er en perfekt kombinasjon av natur og arkitektur, og Gaudí valgte å bo der fra 1906 til sin død. Gratis inngang.

Picasso-museet huser Spanias største samling av arbeider av denne kunstneren. Det har en estimert total av 3000 arbeider, med tegninger, malerier og keramikk, hvorav noen ble donert av maleren selv. Museet er åpent tirsdag til lørdag fra kl 10 til 20:00, og på søndager fram til 15:00.

61-bussen går fra Plaza Espanya til Montjuic. Ta bussen opp til Miró Foundation og så gå ned. Du kan se hvor det olympiske stadion ble bygget for 1932-OL, og det ble renovert for lekene i 1992. Inngang her er gratis og det kan besøkes fra kl 10 til 20:00. Eksempler på Mirós arbeid fra ulike perioder er utstilt på Miró Foundation. Dette museet er ikke bare dedikert til hans arbeid, det er også moderne kunstutstillinger av andre kunstnere. Det er åpent tirsdag til lørdag fra kl 10 til 20:00, og på søndager 10:30-14:30.

Sitges er en populær badeby i sommermånedene, og flere feiringer finner sted her gjennom hele året. 23. og 25. august er det Festa Major Carnival. Sitges ligger 40km fra Barcelona. For å komme dit kan du ta tog, de går hvert 15. minutt fra Barcelona Sants. Det er fint å besøke Sitges på dagtid for å se byen og slappe av på stranda, havet ligger kun 10 minutters gange fra jernbanestasjonen. Det er en liten by og lett å navigere til fots.

Komme seg rundt i Barcelona

Den sentrale togstasjonen Barcelona Sants kobler sammen hele byen via t-banenettet (M: Sants-Estació).
Den beste måten å komme seg rundt i denne byen er til fots. Hvis du vil bruke det offentlige transportsystemet, er undergrunnsbanen veldig god, og systemet er åpent mandag til torsdag fra 5:00 til 23:00, og fredag til søndag fra 6:00 til 24:00.

Fra Barcelona Sants stasjon kan du ta tog til Paris, Milano, Sevilla og Granada. Du må bestille billett på forhånd for å sikre deg en plass. Hver halvtime mellom 06:15 og 22:00 går det tog som forbinder flyplassen med Barcelona Sants stasjon.

Topp tips for Barcelona

Katalansk er språket som vanligvis brukes i Barcelona. Det meste av navn og veiskilt vil være på dette språket.

I sommermånedene blir det holdt fester i Barcelona. Det er da danser, konserter og andre kulturelle aktiviteter vil finne sted i gatene i hvert nabolag.