Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Reykjavik - Island

Reykjavik Hostel – Island

Reykjavík er hovedstad og største by på Island. Dens beliggenhet gjør den til verdens nordligste hovedstad i en selvstendig stat. Plassert bare to grader sør for polarsirkelen, får byen maksimum fire timer med dagslys den korteste dagen på vinteren, og om sommeren er nettene nesten like lyse som dagene. Den største elva som går gjennom Reykjavík er Elliðaá-elven, som er utmerket for laksefiske. Esja på 914 meter er det høyeste fjellet i Reykjavík-området.

Opphold i Reykjavik
Vi anbefaler Reykjavik City Hostel som ligger i Laugardalur Park, rett i nærheten det nasjonale fotballstadiumet og det største geotermiske svømmebassenget i Reykjavik, og få minutter fra sentrum. Vandrerhjemmet har internettilgang og gratis Wi-Fi i fellesarealer, kaffebar, TV, møterom med prosjektor med jevnlige filmkvelder, tre fullt utstyrte kjøkken, oppbevaring og vaskerom. Rommene i vandrerhjemmet er flersengsrom, dobbeltrom og firemannsrom som har eget bad. Resepsjonen driver et reisebyrå som tilbyr busskort, sykler, leiebiler og dagsturer, mange med en gratis pick-up service.

Adresse: 34 Sundlaugavegur, 105 Reykjavík, Island
Telefon: (+354) 553-8110 E-post: reykjavikcity@hostel.is

Vi kan også anbefale Reykjavik Downtown Hostel som ligger svært nær den gamle havnen, en kort spasertur fra de største shoppinggatene og fra mange av byens kulturelle sentre. Det er plassert i en vakkert restaurert bygning, og har gratis Wi-Fi og en gjeste-PC i resepsjonen, en kaffebar, en TV og et fullt utstyrt gjestekjøkken og oppholdsrom. Vandrerhjemmet har romslige 4- og 10-sengsrom, alle med oppbevaring, familierom som kan romme opptil 5 personer, og dobbeltrom med felles eller private fasiliteter. Noen av rommene har spektakulær utsikt over den gamle havnen, Reykjavíkbukten og fjellet Esja.

Adresse: 17 Vesturgata, 101 Reykjavík, Island
Telefon: +354 553 8120 E-post: reykjavikdowntown@hostel.is

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og tilgjengelighet:
Gjør din bestilling på nettet ved å klikke her: Reykjavik hostels. For å finne ut mer om HI Hostels på Island, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: Iceland hostels.

  

Ting å se og gjøre i Reykjavik
Kulturhuset har en rekke viktige utstillinger for å fremme den islandske nasjonalarven og nasjonalskatter.

Den verdensberømte Blå lagune er bare en 40-minutters kjøretur fra Reykjavík, men byen har også mange andre geotermisk oppvarmede utendørsbassenger du kan nyte. Det finnes også en geotermisk strand og flere innendørs spa i byen. De fleste stedene leier ut badetøy og håndklær.

Spise ute og natteliv i Reykjavik
Denne byen er berømt for sitt natteliv i helgene. Islendingene går ut sent og holde ut frem til 5 eller 6 om morgenen, eller til rundt ett på hverdager.. Alkohol er forholdsvis dyrt og øl var forbudt fram til 1989! De fleste mennesker møtes for drinker hjemme før turen går til barer og klubber. De fleste av dem ligger på Laugavegur og gatene rundt.

Komme seg rundt i Reykjavik
Det er ikke så mye offentlig transport her, kun et bussystem som heter Strætó, som ikke er mye brukt i denne veldig bilvennlige byen. Flybussen går, etter anmodning, fra begge vandrerhjemmene og til Keflavik internasjonale lufthavn med avganger basert på flyavgangene. På grunn av terrenget er det ingen offentlige jernbaner på Island, men lokomotivene som ble brukt til å bygge havna står utstilt.

Reykjavík lufthavn ligger like sør for sentrum. Den blir mest brukt for innenlandsreiser og reiser til Grønland og Færøyene. Keflavík er den internasjonale flyplassen. Reykjavík har også to havner, den gamle havnen i nærheten av sentrum, som i hovedsak blir brukt av fiskere og cruiseskip, og Sundahöfn øst i byen, som er den største godshavnen i landet.

Topp tips for Reykjavik
Nyttårsaften er en stor feiring i Reykjavík. Folk i Reykjavík bruker enorme summer på fyrverkeri, og mesteparten av det sendes opp når midnatt den 31. desember nærmer seg. Slik blir hele byen opplyst av fyrverkeri hver nyttårsaften.