Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Washington DC – USA

Washington DC – USA

Washington DC er hovedstaden i USA og huser dermed mange viktige og ikoniske landemerker og bygninger, som Washington Memorial, Det hvite hus (offisiell bolig for Presidenten), Pentagon og Lincoln Memorial.

Opphold i Washington
Vi anbefaler overnatting på HI Washington DC Hostel, som ligger ved byens mest kjente severdigheter. Besøkende kan velge flersengsrom eller private værelser, alle med køyesenger. Du kan også benytte deg av fellesrom med komfortable sofaer, bøker, spill og biljardbord, TV-rom med storskjerm, gratis trådløst internett, og filmkvelder.

Adresse: 1009 11th Street NW, Washington DC 20001
Telephone: 1-202-737 2333 E-post: washingtondc@hiusa.org

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:
Gjør din bestilling på nettet her: Washington Hostel. For å finne ut mer om HI Vandrerhjem i USA, besøk Hostelling International hjemmeside her: USA hostels.

Ting å se og gjøre i Washington
Washington Monument er en obelisk oppført for å hedre den første presidenten i USA, General George Washington. Den er lagd av marmor, granitt og sandstein, og det tok 40 år å fullføre det som er både verdens største steinstruktur og verdens største obelisk. Monumentet står øst for the Reflecting Pool og Lincoln Memorial (et minnesmerke over tidligere president Lincoln).

Lincoln Memorial ble bygget i 1922 til ære for den 16. presidenten i USA, Abraham Lincoln. Bygningen er formet som et gresk tempel og har en stor skulptur av en sittende Lincoln. Her kan man finne to inskripsjoner av kjente taler fra mannen selv, i tillegg til andre kjente taler og hendelser, som Martin Luther Kings tale ”I Have a Dream” og President Nixons impromptu møte med protestanter forberedt på å marsjere mot Vietnamkrigen. Minnesmerket er åpent for publikum 24 timer i døgnet og er gratis å besøke.

Det hvite hus har vært den offisielle boligen for alle presidenter i USA siden 1801. Det ligger i 1600 Pennsylvania Avenue NW i Washington, D.C, og ble bygd i 1792 og 1800, bygget etter modell av store, engelske og irske herskapshus fra den tiden. Av sikkerhetsgrunner er besøk begrenset til grupper som på forhånd har gjort avtale med representanter i Kongressen; Det hvite hus er stengt for publikum.

Spise ute og natteliv i Washington
Kina- og thaimat er populært i denne byen, men som hjem for mange utenlandske ambassader er byen påvirket av hele verden. Når det gjelder utelivet bør du gjøre mest mulig ut av Washingtons musikkscene, med jazz, blues og indie. Det finnes mange klubber med levende musikk hvor man kan slappe av. Disse utestedene kan være ganske eklektiske i hva de tilbyr: mat og drikke, musikk, kvelder med åpen mikrofon og diktopplesning.

Komme seg rundt i Washington
Metrobane, metrobuss og alle offentlige bussystemer i Washingtons byområde tar imot SmarTrip, et oppladbart billettkort. Store, internasjonale flyvninger ankommer og har avganger fra Washington Dulles International Airport.