Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Venezia – Italia

Venezia – Italia

Venezia er byen som strekker seg over 117 små øyer i den myrlendte Venetiske lagune langsmed Adriaterhavet i nordøstlige Italia. Byen er kjent for sine vannveier, kanaler og broer, og er helt klart et unikt sted å besøke.

Opphold i Venezia

Vi anbefaler opphold på Venezia hostel,, som ligger vakkert plassert i et gammelt, oppusset kornlager på øya Guidecca i hjertet av byen. Palladianske kirker, Dogepalasset, Sukkenes bro og Peggy Guggenheim Collection er alle et steinkast unna. Vandrerhjemmet har 260 senger og TV-rom, fellesrom, turistinformasjon, oppbevaring av bagasje for medlemmer og oppbevaringsskap.

Adresse: Fondamenta Zitelle 86, Isola della Giudecca
 30133 Venezia (VE)
Telefon: 39-041-5238211. E-post: venezia@aighostels.com

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og ledig kapasitet:

Gjør din bestilling på nettet her: Venice Hostel. For å finne ut mer om HI Vandrerhjem i Italia, besøk Hostelling International hjemmeside her: Italy hostels

Ting å se og oppleve i Venezia

Piazza San Marco er bebodd av et stort antall duer og er til tider under noen få centimeter med vann i to-tre timer. Den åpne plassen huser San Marco-basilikaen som ble bygd i bysantinsk stil i det sjette århundre. San Marcos gravkammer ligger under alteret og kroppen hans ble stjålet fra Egypt av to venetianske kjøpmenn. Innvendig er kammeret dekorert med marmor og mosaikk i bysantinsk stil og renessansestil. Basilikaens hovedskatt er Pala d’Oro, et gullstykke dekorert med sølv og edelstener, på alteret. Dell’Orologio-tårnet ble bygd i det femtende århundre. På en klar dag kan du se fra toppen av klokketårnet over Lido di Venezia-kysten.

Peggy Guggenheim-galleriet har en stor samling moderne kunst med verker av Picasso, Chagall, Dali, Leger, og Jackson Pollock, med flere. Det er også rom for unge kunstnere å vise arbeidene sine. Hvis du bestemmer deg for å ta en tur med gondol bør du avtale en pris på forhånd, før turens begynnelse, for de pleier å ta veldig høy pris.

Øyer i Venezia
Murano er kjent for glassfabrikkene og glassblåserne sine. Fabrikkene organiserer små omvisninger av fabrikkområdene gratis. Burano er en liten fiskerlandsby med flere kniplingsfabrikker. På øya Torcello finner man den eldste kirka i Venezia med flere bysantinske mosaikker. No. 12 vaporetto (en ferje) drar fra San Marco (nesten rett ovenfor Sukkenes bro) til alle disse tre øyene, gjennom kirkegårdsøya San Michele. Lidos strender er kjent som svært fasjonable og i dag er den mye besøkt om sommeren. Strendene kan nås med vaporetto No. 1.

Natteliv i Venezia

Å sitte ved Canal Grande ved solnedgang kan være en uforglemmelig opplevelse. Solens siste stråler reflekteres av vannet og de oransje bygningene, og kan skape et ideelt motiv sammen med de fortøyde gondolene.

Komme seg rundt i Venezia

Togstasjonen Santa Lucia har direkte forbindelse til de fleste deler av Italia. Den har også tog som går direkte til ulike byer i Tyskland og Østerrike. Det er ingen biler i Venezia, den eneste offentlige transporten er med vaporetto (ferje). Canal Grande er Venezias sentrum og kan kun krysses over tre broer, Scalzi, Rialto og Accademia. Vanndrosjer er også tilgjengelige, men svært dyre.
For mer informasjon om offentlig transport i Venezia, anbefaler vi anskaffelse av et reisekort (kommer an på oppholdets lengde), sjekk ut www.venicecard.it