Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Stockholm – Sverige

Stockholm – Sverige

Stockholm er hovedstad og største by i Sverige. Det er kjent for å være en ren by, og har mange vakre parker og bygninger å besøke. På grunn av sin beliggenhet på 14 øyer på den sørlige østkysten av Sverige og ved munningen av Mälaren, blir Stockholm noen ganger referert til som «Nordens Venezia».

Opphold i Stocholm
Ønsker du et unikt opphold i Stockholm? Du kan blant annet overnatte på et skip og en jumbojet! For å være nær sentrum anbefaler vi Fridhemsplan hostel, det største og mest moderne vandrerhjemmet i Stockholm. Vandrerhjemmet ligger på øya Kungsholmen, med fasiliteter som inkluderer en sikker parkeringsplass, gratis kabel-TV på rommene, internettilgang og 24-timers resepsjon. En frokostbuffé er tilgjengelig for gjester og sengetøy kan leies.

Adresse: Sankt 20 Eriksgatan, Stockholm, 11239
Telefon: 46-8-6538800 E-post: info@fridhemsplan.se

Mer hostellinformasjon, bilder, priser og tilgjengelighet
Gjør din bestilling på nettet eller se på andre vandrerhjem i Stockholm ved å klikke her: Stockholm hostels. For å finne ut mer om HI Hostels i Sverige, besøk Hostelling Internationals hjemmeside, eller klikk her: Sweden hostels.

  

Ting å se og gjøre i Stocholm
Nationalmuseet huser omtrent en halv million tegninger fra middelalderen fram til 1900. Det har samlinger av porselen, skulpturer og moderne kunst, samt et kunstbibliotek som er åpent for publikum.

Gröna Lund er en fornøyelsespark som ligger på øya Djurgården. Parken har over 30 attraksjoner, mange restauranter og fungerer også som konsertarena. Den er åpen fra slutten av april til midten av september.

Slottet Drottningholm er den private boligen til den svenske kongefamilien, bygd på slutten av det 16. århundre. Det ligger på øya Lovön og er en populær turistattraksjon. Du kan besøke slottet daglig fra mai til september, bare i helgene fra oktober til april, og slottet stenger vanligvis noen dager i løpet av desember og januar.

Skogskyrkogården ligger i Enskededalen sør for Stockholm og er på UNESCOs verdensarvliste. På Tallumpaviljongen kan besøkende se en utstilling og lese historien om dens opphav og de to arkitektene som skapte den.

Spise ute og natteliv i Stocholm
På grunn av innvandring har byen mange restauranter med all slags mat fra hele verden, som amerikansk fastfood, asiatisk, italiensk, tyrkisk, fra resten av Europa og Midtøsten, og selvfølgelig skandinavisk mat. Spesielt på Södermalm, men også i Vasastan og Kungsholmen, er nattelivet mer trendy, ungdommelig og bohemsk. Det er større utesteder i området rundt Kungsträdgården, Berzelii Park, Stureplan og sentrum – disse holder åpent frem til 05:00.

Komme seg rundt i Stocholm
Offentlig transport består av Stockholm Tunnelbana og to toglinjer som går til forstedene, Roslagsbanan og Saltsjöbanan. Det er også et pendeltogsystem og tre lokale trikkelinjer: Nockebybanan, Lidingöbanan, og Tvärbanan. Det går også busser i byen og en båtlinje i indre by, Djurgårdsfärjan.

De har et felles billettsystem, noe som gjør det enkelt å reise med forskjellige transportmidler. Det er to hovedtyper av billetter, enkeltbilletter og flerreisekort, begge gir muligheter for overgang.

Topp tips for Stocholm
Hvis du har et budsjett å holde deg til, husk at alle de fem vandrerhjemmene i byen har selvbetjent kjøkken og fellesarealer å være i.

Book ditt opphold