Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Aktiviteter på hosteller

Aktiviteter på hosteller

Våre hostteller er mye mer enn bare «en seng». Vårt mål er å skape møteplasser for å fremme kontakt og interaksjon mellom gjestene og lokalmiljøet.

HI Norge er overbevist om at det å reise på hosteller kan være en berikende og lærerik opplevelse. Derfor er vi opptatt av at våre hosteller skal være sosiale møteplasser, der det er mulig å bli kjent med andre reisende.

Mange av hostellene tilbyr gratis organiserte aktiviteter for gjestene våre, som for eksempel byvandringer, vandreturer og filmkvelder. På andre hosteller kan man leie sykler, kanoer, robåter og få detaljerte kart for å kunne vandre i lokalområdet. Noen av hostellene tilbyr også organiserte aktiviteter som koster penger, som for eksempel rafting, kongekrabbe-fiske eller zip-line. Eller kanskje frister det å ta en scootersafari for å lete etter nordlyset? 

 

 

Om volontørprosjektene våre

En god atmosfære på hostellet kommer av forskjellige ting, men noe av det mest viktigste er interaksjonen mellom verter og gjester.

Noen hostel på Vestlandet deltar i et prosjekt med sosialvolontører for å fremme denne interaksjonen. Hvordan det funker i praksis? Vi inviterer entusiastiske mennesker fra over hele verden og gir dem mulighet til å bo og være frivillig på et av våre hostel i en bestemt periode, som regel mellom 6 uker og 3 måneder.

Våre volontører er selv svært engasjerte og reiseglade folk, og de bidrar til en åpen og inkluderende atmosfære på hostellene ved å bruke fellesarealene og å organisere sosiale aktiviteter for både gjestene og mennesker i nabolaget. Disse aktivitetene har en eksplisitt fokus på interkulturell interaksjon.

I perioden 2015 til 2018 mottok også HI Norges landskontor og hostellene i Oslo volontører gjennom EVS-programmet (European Volunteering Service). Voluntørene bodde i en ti måneders periode i Oslo og hjalp oss med å arrangere aktiviteter og med å engasjere folk på hostellene og i sosiale medier. Les mer om deres opplevelser her. Det kan hende du treffer på volontører på andre hostel, for vi har samarbeidsavtaler med en rekke organisasjoner både i Norge og i utlandet.

Våre volontørprosjekter hjelper oss å virkeliggjøre HI Norges målsetninger og å skape en forbindelse mellom reisende, vertskapet og nærmiljøet. På den måten fremmer vi en større forståelse mellom forskjellige mennesker og deres kultur og samfunn.

Les mer om vårt volontørprosjekt på Vestlandet.