Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

Hva er hostelling?

 

 

Hva er hostelling?

Hostelling er en spesiell måte å reise på. Våre vandrerhjem tilbyr en komfortabel natts søvn i vennlig atmosfære til en rimelig pris.

Vandrerhjemmene er en perfekt måte for å reise til lave kostnader og samtidig møte likesinnede reisende mens du bruker felles fasiliteter som bar eller lounge, tv-rom og gjestekjøkken.

Og selv om reisebudsjettet kan være begrenset, skal ikke kvaliteten på overnattingsstedet være det! Uansett hvor du bor, har vi som mål å gjøre ditt besøk så hyggelig som mulig, samtidig tilbyr vi utmerket valuta for pengene. Vi tar kvalitet og standard på vandrerhjemmene våre svært alvorlig.

Hvert vandrerhjem har sin egen atmosfære, men felles for alle er at de er sosiale møtepunkter for folk som reiser.

Tilbake til toppen

 

 

Hva er et vandrerhjem eller hostel?

Vandrerhjem er perfekte overnattingssteder for individuelle reisende, familier med barn og alle typer grupper (skole, idrett, organisasjoner osv.). I tillegg får vi ofte besøk av backpackers og unge mennesker som reiser på impuls - dra hvor de vil, når de vil og ta nytte av de mulighetene som dukker opp på veien, og samtidig få budsjettet til å vare så lenge som mulig.

Vandrerhjem er mindre formell enn andre former for overnatting. Atmosfæren er avslappet og du finner fasiliteter som gjør at gjester kan bli kjent med hverandre. Disse fasilitetene er gjestekjøkken, oppholdsrom, TV-rom, vaskeri, bar osv. De ansatte er lokale eksperter og gir nyttige tips til sine gjester. Ofte blir det organisert aktiviteter på vandrerhjemmet eller i lokalmiljøet.

Det er også vanlig på vandrerhjem å ha informasjonstavler. Disse tavlene viser ofte tips til hva du kan gjøre på reisemålet. Kanskje kan du også registrere deg for å bli med på ulike aktiviteter, lese om en ansatts favoritt restaurant / pub eller kanskje søke selv etter et reisefølge ved å henge opp en lapp?

Vandrerhjemmene har flere overnattingsmuligheter som seng i fellesrom (enten rene gutte- og jenterom eller rom med blandet kjønn) og private rom. Private rom blir stadig mer populært på våre vandrerhjem, som gjør at vandrerhjemmene blir mer populære hos familier og par, i tillegg til individuelle reisende og grupper.

En del av sjarmen med å bo på et vandrerhjem er at alle vandrerhjemmene er unike. Ikke to er like. Vertenes personlighet preger gjerne vandrerhjemmene og dette fører til at atmosfæren blant gjestene og de ansatte blir uformell. De nordiske landene holder gjerne noe høyere standard enn vandrerhjem i verden for øvrig, men det er kommet mange vandrerhjem i utlandet som også holder svært høy standard. I mange land finner man også vandrerhjem i historiske bygninger, som gamle kloster, herskapshus eller som her i Norge - rorbuer.

Tilbake til toppen