Sorry, this content is not currently available in the mobile view. Switch back to desktop view to access this page

2019: HI Sortland og HI Alta tilbake på kart

HI Norge kan med glede fortelle at vi har fått to "gamle" destinasjoner, Sortland og Alta, tilbake på kartet. Hostellene er riktignok nye for våre medlemmer og gjester!
 

HI Sortland

HI Sortand Mortens Krukke er vårt desidert minste sted med 10 senger, men hostellet har kanskje størst hjerte! Sortlands vert, Morten er en pratsom og vennlig mann som identifiserer seg med HI Norges visjon om å skape opplevelser og kontakt mellom mennesker, og forståelse for egen og andres kultur og miljø. Det er et sted utenom det vanlige - Ett sted for avspenning, ro, glede, fellesskap, vekst, helse. Et fredelig sted. Et sted for følelser, sjel, kropp og hjerte.
Du finner HI Sortland Mortens Krukke på gården Fagerlund på Strand i Sortland, og stedet holder åpent hele året. Hostellet har et fokus på bærekraft og dyrker blant annet poteter og urter. Opprinnelig var gården et tradisjonelt nordnorsk småbruk med blant annet sauer og høner. I dag ligger hostellet idyllisk til ved vannkanten, og er et perfekt sted for familier, par og mindre grupper som ønsker å oppleve Vesterålens flotte naturopplevelser. 

Sortland er den største byen i Vesterålen-regionen og et naturlig knutepunkt for folk som reiser rundt i Lofoten og Senja.


HI Alta

HI Alta åpner i mai i Alta Folkehøgskoles lokaler i furuskogen ved foten av fjellet Skoddevarre, 6 km fra Alta sentrum og 12 km fra Alta flyplass. Dette sesonghostellet vil holde åpent i 3 måneder fra mai til august. 

Ved Skoddevarre finner du fiskevann, klatrefelt, sykkelstier og et flott tur- og skiterreng. Altaelva, som regnes som en av verdens beste lakseelver og som har Nord-Europas største elvecanyon Sautso, ligger i gåavstand fra skolen. Friluftslivsparadiset Alta er omgitt av mange flotte naturområder. I nord har vi alpine tinder og hav som slår over klippene. Fjordene tar deg inn mot frodige daler og breer. I sør har vi Finnmarksvidda med endeløse vidder.