palm palm

Velkommen til HI Mandal

Et hus med historie

Beliggende i Mandal, 500 meter fra Sjøsanden og 1,1 km fra Lordens strand, tilbyr "The Old Jailhouse" gratis sykler, en fellesstue, grillfasiliteter og gratis WiFi. Overnattingsstedet har et felles gjestekjøkken og en terrasse. Hostellet har også familierom.

HI Mandal ligger 3 timers kjøretur fra Stavanger og den berømte Preikestolen. Hvis du kjører langs kysten, er Mandal en perfekt mulighet til å oppleve en idyllisk sørlandsby med vakre små trehus, fantastiske strender og herlig bading. Mandal har hele 8 strender, og hvis du velger å bo på The Old Jail House, har du kort gangavstand til dem alle. Benytt sjansen til å ta en pause i Mandal, den sørligste sommerbyen i Norge!

Litt historie bak HI Mandal: Rundt 1780 bestemte magistraten Fredrich Friedrichsons seg for å bygge et lite fengsel i Mandal. Han kontaktet byggmesteren Georg Johnston, født i Charlisle, England. Han var den eneste byggmesteren i Mandal-regionen på den tiden. Mestermuren ble brakt fra England. Da det ble bestemt at det nye fengselet og tinghuset skulle bygges, var tanken å konstruere første etasje i mur og andre etasje i tre. På grunn av mangel på tømmer i statskogene ble hele bygningen oppført i murstein. Da huset sto ferdig sommeren 1784, inneholdt det flere rettssaler i øverste etasje og fengselsceller i første etasje. Eiendommen har vært bevart siden 1924 og har i dag en ny spennende bruk som du kan bli en del av. Hvis du leter etter en unik type overnatting i en av de mest solrike og koselige byene, er du velkommen til å kontakte oss! Beliggenheten er svært god, sentralt i Mandal, nær alle butikker, fasiliteter og strender.

Dette hostellet tilbyr

icon
Perfekt for fjellturer
icon
Gratis wifi
icon
Hostellet tilbyr frokost
icon
Vaskerom

Høydepunkter

cover
I nærheten av stranden
cover
Perfekt for sykling og fiske
cover
Gratis parkering
Google Rating
  • 4.6
Basert på 26 Google anmeldelser
Fra 804 NOK/natt
icon
Den mest minneverdige overnattingen i Mandal