Norske Vandrerhjem http://hihostels.no HI Hostels Norge Fri, 17 Jul 2015 11:03:04 +0000 nb-NO hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.3 Ferieleilighet på det blide Sørland? http://hihostels.no/ukategorisert/ferieleilighet-pa-det-blide-sorland/ http://hihostels.no/ukategorisert/ferieleilighet-pa-det-blide-sorland/#comments Tue, 23 Jun 2015 07:14:38 +0000 http://hihostels.no/?p=44656 Har du ennå ikke bestemt deg for hva du vil gjøre i ferien? Hva med en tur til Sørlandet, der opplevelsene står i kø og solen forhåpentlig skinner hver dag… Froland Vandrerhjem kan tilby flotte og familievennlige omgivelser, hyggelige ansatte og mulighet for aktiviteter som ro i robåter og sykle i området. En kjøretur unna […]

The post Ferieleilighet på det blide Sørland? appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Har du ennå ikke bestemt deg for hva du vil gjøre i ferien? Hva med en tur til Sørlandet, der opplevelsene står i kø og solen forhåpentlig skinner hver dag…

Froland Vandrerhjem kan tilby flotte og familievennlige omgivelser, hyggelige ansatte og mulighet for aktiviteter som ro i robåter og sykle i området. En kjøretur unna finner man blant annet Dyreparken i Kristiansand og idylliske Arendal.

Vandrerhjemmet har en ferieleilighet som passer ypperlig for familier og andre som ønsker et opphold i vakre og rolige omgivelser. Leiligheten har 6 senger fordelt på to soverom, kombinert kjøkken og stue, to terrasser og et stort bad. Leiligheten er fullt innredet med kjøleskap med frys, vaskemaskin, komfyr og wifi. Her vil man garantert finne roen!

IMG_4888

Prisen er 1500,- per døgn, 1000,- per døgn ved opphold på 3 netter eller mer – og 5000,- for en ukes leie.

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med froland@hihostels.no eller på telefon 37 03 96 80.

 

IMG_4887

 

 

The post Ferieleilighet på det blide Sørland? appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/ukategorisert/ferieleilighet-pa-det-blide-sorland/feed/ 0
Topptur til Galdhøpiggen i sommer http://hihostels.no/ukategorisert/topptur-galdhopiggen-sommer/ http://hihostels.no/ukategorisert/topptur-galdhopiggen-sommer/#comments Mon, 08 Jun 2015 12:28:06 +0000 http://hihostels.no/?p=44430 Norge kan by på alle vanskelighetsgrader når det gjelder klatring og toppturer – men turen til Galdhøpiggen er faktisk overkommelig for de fleste av oss. Familier, vennegjenger og enkeltpersoner kan komme seg opp til toppen sammen med en guide hele sommeren. Blir du med? Ta bussen fra Bøverdalen Vandrerhjem Mellom 20.juni og 20.august og alle […]

The post Topptur til Galdhøpiggen i sommer appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Norge kan by på alle vanskelighetsgrader når det gjelder klatring og toppturer – men turen til Galdhøpiggen er faktisk overkommelig for de fleste av oss. Familier, vennegjenger og enkeltpersoner kan komme seg opp til toppen sammen med en guide hele sommeren. Blir du med?

galdhøpiggen3

Ta bussen fra Bøverdalen Vandrerhjem

Mellom 20.juni og 20.august og alle helgene i september går det buss fra Bøverdalen Vandrerhjem til Juvasshytta. Herfra kan man dra på en guidet tur opp til toppen. Turen er ca 15 kilometer tur-retur og tar mellom 6 og 7 timer. Dette inkluderer en pause ved brekanten og en pause på toppen av Galdhøpiggen.

Juvasshytta ligger på 1850 meter over havet, og Galdhøpiggens topp ruver 2469 meter over havet. Følelsen av å ha besteget Norges høyeste fjell på en dag vil sitte i en stund!

Påmelding og betaling må skje senest 30 min før turen starter i resepsjonen på Juvasshytta. Det er ingen forhåndspåmelding, bortsett fra for grupper over 10 personer. Aldersgrensen er 7 år.

Turen opp koster for voksne kr. 200,- og barn u/15 år kr. 150,-.

Et aktivt område

Vandrerhjemsverten Anne Berit og de andre ansatte tar imot både enkeltreisende og grupper til vandrerhjemmet, og viser gjerne hvilke andre aktiviteter området rundt Bøverdalen kan tilby i sommersesongen. Hva med en tur til Lom og det berømte bakeriet, sommerski eller klatrepark? Kontakt Anne Berit på boverdalen@hihostels.no eller telefon 61 21 20 64.

Velkommen!

Galdhøpiggen2

The post Topptur til Galdhøpiggen i sommer appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/ukategorisert/topptur-galdhopiggen-sommer/feed/ 0
Besøk fugleøya Runde http://hihostels.no/ukategorisert/besok-fugleoya-runde/ http://hihostels.no/ukategorisert/besok-fugleoya-runde/#comments Fri, 29 May 2015 09:17:54 +0000 http://hihostels.no/?p=44271 Ta en tur til Runde – øya med 90 fastboende og 500 000 fugler! Runde ligger ytterst i havgapet, omtrent 40 minutters kjøretur fra Ulsteinvik. Øya er kjent for sin vakre og storslåtte natur. Grønne fjellsider, bratte stup, yrende fugleliv og storhavet som står rett imot. Runde er det mest artsrike stedet for fugl i […]

The post Besøk fugleøya Runde appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Ta en tur til Runde – øya med 90 fastboende og 500 000 fugler! Runde ligger ytterst i havgapet, omtrent 40 minutters kjøretur fra Ulsteinvik. Øya er kjent for sin vakre og storslåtte natur. Grønne fjellsider, bratte stup, yrende fugleliv og storhavet som står rett imot.

Runde er det mest artsrike stedet for fugl i hele Skandinavia og vel verdt et besøk. Du kommer hit enkelt fra Usteinvik vandrerhjem, som har gode fasiliteter og ligger rundt 40 minutters kjøring fra Runde.

Runde

 

Rundeskatten

Kanskje kommer du til Runde for å finne den sangomsuste Rundeskatten? Ryktet om en stor skatt fra et skipsforlis tidlig på 1700-tallet levde på Runde i mange år. Mangfoldige dykkere har opp igjennom tidene prøvd å finne skatten. Så, endelig, fant tre fritidsdykkere en skatt i 1972, som viste seg å være enorme mengder med gullmynter og ett av de største myntfunnene i Europa noensinne. Noe av denne skatten er i dag utstilt på Runde miljøsenter. Men i tillegg til dette går det rykte om enda et skip som forliste, med en enda større skatt. Denne har ikke blitt funnet ennå!

 

En perfekt tur

Etter en god frokost på Ulsteinvik vandrerhjem reiser man ut til Runde fyr, som ligger på nordsiden av øya. Her kommer man så tett på storhavet som det er mulig å komme. Deretter går turen videre på tvers til Lundeura. I kveldninga kommer lundefuglen inn fra havet. Å sitte helt stille og se lundefuglen fly inn med mat i nebbet mens sola går ned i havet, er så magisk at få ting kan måle seg.

Runde

 

The post Besøk fugleøya Runde appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/ukategorisert/besok-fugleoya-runde/feed/ 0
Hosteller i USA med sommeråpent http://hihostels.no/ukategorisert/hosteller-usa-sommerapent/ http://hihostels.no/ukategorisert/hosteller-usa-sommerapent/#comments Wed, 13 May 2015 08:23:24 +0000 http://hihostels.no/?p=44017 Tolv av USAs hyggelige sesongåpne hosteller åpner i mai og juni. Friluftsopplevelser, slappe av i solveggen eller dra på stranden? Hostelling International USAs sommeråpne hosteller har noe for alle. Alle hostellene er unike, fra tømmerhus i Vermont til det spansk-inspirerte hostellet i California. Du finner helt sikkert et (eller flere) som passer, enten du er […]

The post Hosteller i USA med sommeråpent appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Tolv av USAs hyggelige sesongåpne hosteller åpner i mai og juni.

Friluftsopplevelser, slappe av i solveggen eller dra på stranden? Hostelling International USAs sommeråpne hosteller har noe for alle.

Alle hostellene er unike, fra tømmerhus i Vermont til det spansk-inspirerte hostellet i California. Du finner helt sikkert et (eller flere) som passer, enten du er interessert i å bo i et omgjort fyr eller på Martha’s Vineyard, som i fjor ble kåret til det mest vennlige hostellet av alle Hostelling Internationals 4000 hosteller. Det som er felles for USAs sommeråpne vandrerhjem, er at de ønsker reisende fra hele verden velkommen. Mennesker møtes og snakker, lager mat sammen og finner venner for livet. HI USAs store nettverk av reisende ønsker alltid nye reisefeller velkommen – dette er steder der det å snakke med fremmede er positivt! HI USAs hosteller har frivillige fra hele verden som arbeider hver dag for kulturutveksling og forståelse mellom mennesker.

«På denne tiden av året kan du virkelig se at vårt formål om en mer tolerant verden komme enda tydeligere frem», sier HI USAs sjef Russ Hedge. «Med gjester fra hele verden som besøker våre sommerhosteller, ser man kulturutveksling og fremmede som blir venner».

Bestill turen din på hihostels.com

nantucket-slide1
Nantucket Hostel i Massachussetts

 

The post Hosteller i USA med sommeråpent appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/ukategorisert/hosteller-usa-sommerapent/feed/ 0
Sommer betyr kurs på Rauland Vandrerhjem http://hihostels.no/ukategorisert/sommer-betyr-kurs-pa-rauland-vandrerhjem/ http://hihostels.no/ukategorisert/sommer-betyr-kurs-pa-rauland-vandrerhjem/#comments Wed, 13 May 2015 07:25:01 +0000 http://hihostels.no/?p=44011 Rauland Vandrerhjem Akademiet, også kalt Raulandsakademiet, er et mekka for varierte kurstilbud om sommeren. Mellom St.Hans og ut juli kan man delta på en mengde ulike kurs på Rauland – enten det er møbeltapetsering, sølvkurs, matkurs eller sjokoladekurs. Eller kanskje det frister å lafte din egen hytte? Kursene er både for nybegynnere og folk som […]

The post Sommer betyr kurs på Rauland Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Rauland Vandrerhjem Akademiet, også kalt Raulandsakademiet, er et mekka for varierte kurstilbud om sommeren. Mellom St.Hans og ut juli kan man delta på en mengde ulike kurs på Rauland – enten det er møbeltapetsering, sølvkurs, matkurs eller sjokoladekurs. Eller kanskje det frister å lafte din egen hytte?

Kursene er både for nybegynnere og folk som kan litt fra før. Det vil være opplæring i både gamle og moderne håndverksteknikker. – Årets vinner for mest populære kurs er overraskende nok garving av fiskeskinn, forteller Ingrid Hamberg. Dette er et av våre bærekraftige kurs, for å garve fiskeskinnet bruker man grønnsåpe og eggeplomme og ikke sterke kjemikalier.

Kursene går over enten 3 eller 6 dager. Nytt av året er instruktørkurs i å jobbe med barn og lære dem å veve eller spikke. Her lærer man hele prosessen, på vevekurset lærer man for eksempel å sette opp en vev, selve vevingen og sammensyingen. Nytt i år er også korte musikkurs, visesang, kveding og hardingfele.

Innkvartering skjer på Rauland Vandrerhjem Akademiet, som ligger i naturskjønne omgivelser ved innsjøen Totak. I tilknytning til vandrerhjemmet finner du Telemarkstunet, en samling laftede bygg i eldre stil, der det om sommeren er kafe, festlokale og håndverksbutikk.

– Du får ikke bare produktet man lager på kurset, sier Ingrid Hamberg. – Du får like mye mestringsfølelse og gleden av å skape noe nytt. Dette er intensivkurs så læringskurven er bratt. Etter kurset er ferdig om ettermiddagen sitter folk ofte og jobber på kvelden, men vi oppfordrer til fjellturer og sosialisering på kvelden. Peisestua er åpen der gjestene kan ta seg et glass vin og nyte utsikten over Raulandsfjellene.

Kurskatalogene finner du her:

216

Bestill kurs og opphold på rauland@hihostels.no

The post Sommer betyr kurs på Rauland Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/ukategorisert/sommer-betyr-kurs-pa-rauland-vandrerhjem/feed/ 0
Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg: 3 Flotte fjellturer i omegn http://hihostels.no/guide/lofoten-vandrerhjem-kabelvag-3-flotte-fjellturer-i-omegn/ http://hihostels.no/guide/lofoten-vandrerhjem-kabelvag-3-flotte-fjellturer-i-omegn/#comments Fri, 10 Apr 2015 09:14:43 +0000 http://hihostels.no/?p=36238 Å gå i fjellet i Lofoten byr på helt fantastiske naturopplevelser. Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg ønsker her å dele noen av sine flotteste turer: Tjeldbergtind (367 moh.) Tjeldbergtind (367 moh.) er et av de mest besøkte fjellene i området. Det er et lite, men fremtredende fjell i landskapet. Det er lett tilgjengelig fra flere sider, og […]

The post Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg: 3 Flotte fjellturer i omegn appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Å gå i fjellet i Lofoten byr på helt fantastiske naturopplevelser. Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg ønsker her å dele noen av sine flotteste turer:

Tjeldbergtind (367 moh.)
Tjeldbergtind (367 moh.) er et av de mest besøkte fjellene i området. Det er et lite, men fremtredende fjell i landskapet. Det er lett tilgjengelig fra flere sider, og er derfor populært blant folk både fra Kabelvåg og Svolvær. Turen opp er relativt lett, og man blir godt belønnet med en flott utsikt i alle himmelretninger.

Småtindan/Spisstind (662 moh.)
Småtindan er navnet på fjellområdet som ligger nordøst for Kabelvåg. Det er et yndet turområde sommer som vinter, og det er gode stier til de fleste av toppene. Når man ser opp mot Småtindan fra Kabelvåg er det en topp som utmerker seg som svært spiss, nærmest trekantet (nord-nordøst for Varden, se kart). Denne toppen har ikke noe navn på kartet, men blir på folkemunne kalt Spisstind. Kombinasjonen av tinder og hav stiger frem ettersom man nærmer seg toppen, og man får god utsikt over hele landskapet. Dette er en litt lengre tur, og gode fjellsko er nødvendig.

Glomtinden (419 moh.)
Glomtind er en meget populær tur, noe man kan se av den svært tydelige stien opp. Mange lar søndagsturen gå hit, mens andre tar det som en treningstur og jogger opp. Som på Tjeldbergtind får man her mye utsikt for lite slit.

Kabelvag3fjellturer2013

Nærmere turbeskrivelse av Tjeldbergtind (367 moh.)
Tjeldbergtind er et av de mest besøkte fjellene i området. Det er et lite, men fremtredende fjell i landskapet. Det er lett tilgjengelig fra flere sider, og er derfor populært blant folk både fra Kabelvåg og Svolvær. Turen opp er relativt lett, og man blir godt belønnet med en flott utsikt i alle
himmelretninger.

Turbeskrivelse:
Fra Lofoten Vandrehjem er korteste vei å gå til Lofotkatedralen, krysse veien og følge den mindre veien ved kirkegården opp i et lite byggefelt. Her går veien over i en sti som følger til Prestvatnet. Ved Prestvatnets sydøstre side er det en liten demning man går over, og herfra går stien til topps. Velger man å følge stien opp mot høyre er det en litt brattere tur opp enn om man fortsetter rett frem til Prestvatnets nordre side for så å gå opp (se kart). Vel oppe kan man velge å gå langs ryggen på toppen og ned på motsatt side. Da kommer man ned på Svolvær-siden av fjellet, og kan følge gang- og sykkelstien langs riksveien tilbake.
 • Tidsbruk: Ca 2-3 timer i normal gange/turtempo.
 • Lengde: Ca 3 km fra vandrehjemmet til toppen.
 • Høydemeter: Ca. 365.

Nærmere turbeskrivelse av Småtindan/Spisstind (662 moh.)Småtindan er navnet på fjellområdet som ligger nordøst for Kabelvåg. Det er et yndet turområde sommer som vinter, og det er gode stier til de fleste av toppene. Når man ser opp mot Småtindan fra Kabelvåg er det en topp som utmerker seg som svært spiss, nærmest trekantet (nord-nordøst for Varden, se kart). Denne toppen har ikke noe navn på kartet, men blir på folkemunne kalt Spisstind. Kombinasjonen av tinder og hav stiger frem ettersom man nærmer seg toppen, og man får god utsikt over hele landskapet. Dette er en litt lengre tur, og gode fjellsko er nødvendig.

Turbeskrivelse:
Gå fra Lofoten Vandrehjem mot Lofotkatedralen, og ta inn på sti som følger gjennom gresset langs kirkegården på østlig(venstre) side. Følg stien forbi Ungdomskolen og gjennom lysløypen til stien kommer inn på en grusvei. Følg grusveien rundt Stor-Kongsvatnet til et lite kraftverk i enden av veien. Her går det sti opp mot Damvatnet, og over demningen i sørenden av dette. Deretter er det bare å følge ryggen opp mot Spisstind. Det er sti mesteparten av veien, men mot slutten blir den mer utydelig. Det er likevel ingen problem å fortsette å følge ryggen opp. Toppen er godt synlig hele veien, og det er bare å holde retningen. Når man kommer opp ser man at det er to topper, en i nord(merket 662 på kartet) og en i sør.Man bør helst besøke begge når man først er kommet opp! Turen ned igjen kan gå samme vei som opp, eller man kan gå ned på motsatt side av Spisstind. Det er lettest å gå ned omtrent midt mellom de to toppene, for å komme ned til det lille vannet som er tegnet inn på kartet mellom Spisstind og Varden. Hold så retning mot Varden, sør og vestover, til en ny sti dukker opp og følger Ørntidsaksla ned. Følg så samme sti tilbake mot Lofotkatedralen og Vandrehjemmet.

 • Tidsbruk: Ca 6 – 7 timer i normal gange/turtempo
 • Lengde: Ca 6 km til toppen, og ca 7 km ned igjen om man velger å gå ned Ørntindsaksla.
 • Høydemeter: Ca. 660.

Nærmere turbeskivelse av Glomtinden (419 moh.)
Glomtind er en meget populær tur, noe man kan se av den svært tydelige stien opp. Mange lar søndagsturen gå hit, mens andre tar det som en treningstur og jogger opp. Som på Tjeldbergtind får man her mye utsikt for lite slit.

Turbeskrivelse:

For å komme til foten av fjellet må man kjøre bil /ta buss (ca 15 min)/sykle. Busstoppen nærmest vandrehjemmet er like ved Lofotkatedralen, og man kan lett forklare sjåføren hvor man skal og hvor man vil gå av. Som mange andre plasser er det bygget tunnel ved Rørvikskaret der veien tidligere gikk over, men gamleveien over skaret ligger der enda. Det er i starten av denne veien turen begynner. Bussen kan stoppe ved en stor utkjørsel og parkeringsplass like før Rørvikskaret. Toppen er nå lett å få øye på. Følg den nå litt gjengrodde veien til toppen av skaret, og ta til venstre inn på stien til Glomtind. Følg stien som følger ryggen opp til toppen.Følg samme vei nedover, men ta til venstre når stien slutter og følg gamleveien motsatt retning mot Rørvika. I Rørvika er det en busstopp hvor bussen til Kabelvåg stanser.
 • Tidsbruk: I normal gange/turtempo bruker man ca 2,5 – 3,5 time opp og ned. Legg inn ekstra tidsbruk pga. buss.
 • Lengde: Ca. 4 km fra parkeringsplass til toppen.
 • Høydemeter: Ca. 415 m


For mer informasjon og booking på Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg, vennligst ta kontakt per e-post; kabelvag@hihostels.no eller telefon: +47 76 06 98 80.

The post Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg: 3 Flotte fjellturer i omegn appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/guide/lofoten-vandrerhjem-kabelvag-3-flotte-fjellturer-i-omegn/feed/ 0
Ta en vandrerhjemstur til Tyskland! http://hihostels.no/guide/ta-en-vandrerhjemstur-til-tyskland/ http://hihostels.no/guide/ta-en-vandrerhjemstur-til-tyskland/#comments Wed, 04 Mar 2015 13:17:24 +0000 http://hihostels.no/?p=43302 Å bo på vandrerhjem i Tyskland er rimelig, trygt og ikke minst sosialt. Det tyske vandrerhjemsnettet er omfattende og består av både store by-vandrerhjem og små landlige vandrerhjem. Det finnes helt sikkert et som passer for deg! Hva med et besøk til vakre Hamburg? Det moderne vandrerhjemmet Hamburg «Auf dem Stintfang» ligger sentralt i Hamburg […]

The post Ta en vandrerhjemstur til Tyskland! appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Å bo på vandrerhjem i Tyskland er rimelig, trygt og ikke minst sosialt. Det tyske vandrerhjemsnettet er omfattende og består av både store by-vandrerhjem og små landlige vandrerhjem. Det finnes helt sikkert et som passer for deg!

Hva med et besøk til vakre Hamburg?

Det moderne vandrerhjemmet Hamburg «Auf dem Stintfang» ligger sentralt i Hamburg like ved Reeperbahn – og med fantastisk utsikt over havnen og byen. Reeperbahn-området har mange diskoteker, teatre, puber og klubber og ligger kun få minutters gange unna. Warehouse-distriktet og populære handlegater er også like i nærheten. Beliggenheten gjør vandrerhjemmet perfekt for dem som ønsker å oppleve Hamburgs natteliv og sentrum. Du kan til og med vinke til de ankommende cruiseskipene i havnen! Vandrerhjemmet har moderne og enkelt møblerte rom. Alle rom (bortsett fra Panorama flersengsrom) har eget bad. De ansatte på vandrerhjemmet kan gi deg råd og tips fra A for Altona til Z for Zeughausmarkt. I resepsjonen kan du også kjøpe HamburgCard og billetter til havnerundturer og musikaler.

Stintfang mit QM2_Innen_Nacht

Vandrerhjemmet Hamburg «Horner Rennbahn» har fine rom, personlig service og er en ideell base for å utforske Hamburg og omeng. Vandrerhjemmet ligger i Horn-distriktet i Hamburg, kun fem stopp med metroen fra sentrum. Alle de store attraksjonene Hamburg har å by på som Alster, shoppingområdet, det historiske varehus-distriktet og havnen er lett å nå med offentlig transport. Vandrerhjemmet ligger rett ovenfor Horn veddløpsbane, som hvert år er arena for det tyske «Derby»-veddeløpet. I tillegg har vandrerhjemmet store utendørsarealer, fotballbane, minigold, basketballbane og en egen innsjø. Resepsjonistene vil gi deg råd og tips for å gjøre ditt opphold i Hamburg best mulig. De selger også rabatterte billetter til havneturer, Hamburg Dungeon, verdens største modelltog-utstilling, sightseeingturer med dobbbeltdekkere og HamburgCard.

HamburgHorn_Rezeption

Lübeck – mye mer enn julemarked!

De syv tårn og silhuetten til Holsten-porten er verdenskjente symboler på den nordtyske byen Lübeck. Med rundt 1000 verneverdige bygninger er byen på UNESCOs liste over verdens kulturarv og den byen i Tyskland med flest kulturelle monumenter. Museums and churches draw all eyes to them. Lübeck har både museer, kirker og ikke minst sin berømte marsipan. I tillegg er Lübeck kjent for sine trendy barer og gode shoppingmuligheter. Vandrerhjemmet «Lübeck Altstadt» ligger sentralt i gamlebyen. Den gode beliggenheten betyr at alle attraksjoner kan nåes til fots. Vandrerhjemmet tilbyr kun frokost.

Luebeck_Holstentor 1

Det moderne vandrerhjemmet Lübeck «Vor dem Burgtor» ligger nord i byen. Utenfor vandrerhjemmet finner du skulpturen «det runde bord» av kunstneren Tina Schwichtenberg – denne sier bedre enn noe hva som er vandrerhjemmets mål. Skulpturen viser nemlig restene av tradisjonell kermaikk plassert i en sirkel, som symboliserer dialog og internasjonale møter. Fra vandrerhjemmet kan du enkelt spasere til sentrum av Lubeck på rundt 10 minutter. Vandrerhjemmet har 211 senger i dobbeltrom og 4-, 5-, og 6-sengsrom. Det finnes individuelle dusjer på alle etasjer, gjestekjøkken, bordtennis, biljard, dart og bordfotball.

Strand- og båtliv i vakre Kiel

Hvilken nordtysk by kan skryte av flotte, hvite sandstrender? Og så mange aktiviteter til vanns? Kiel ligger praktisk til med vannet som nærmeste nabo, noe som gir byen flust med muligheter for fritidsaktiviteter. Om sommeren kan turistene som kommer til Kiel bade på en av de mange strendene eller dra på båtturer. Både sel-bassenget ved fjorden og de gode shoppingmulighetene i gågaten er populære. Dersom du bor på Kiel Vandrerhjem får du en fantastisk utsikt over byen. Sentrum og kjøpesenteret «Sophienhof» som har bowlingbaner og kino ligger nære. Du kan både seile og surfe i Kiel-fjorden.

Flensburg_Hafen_222013

Flensburg – Tysklands nordligste by

Det er alltid noe som skjer i Flensburg, spesielt under en av de mange festivalene i byen. La deg sjarmeres av den historiske gamlebyen og den vakre havnen. Flensburg Vandrerhjem ligger i utkanten av Flensburg i Mürwik-distriktet. Strandliv, shopping, båtturer – det er mange muligheter. Flensburg kan tilby en mengde aktiviteter både på land og til vanns. Spesielt seiling og surfing er populært, og byen er en av de vakreste områdene for seiling i Europa. Strendene langs den 150 kilometer lange dansk-tyske fjorden danner et flott naturlig miljø – og båter og ferjer krysser mellom den danske og tyske kysten.

 

The post Ta en vandrerhjemstur til Tyskland! appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/guide/ta-en-vandrerhjemstur-til-tyskland/feed/ 0
Aktiviteter ved Preikestolen Vandrerhjem http://hihostels.no/guide/aktiviteter-ved-preikestolen-vandrerhjem/ http://hihostels.no/guide/aktiviteter-ved-preikestolen-vandrerhjem/#comments Fri, 27 Feb 2015 14:06:42 +0000 http://hihostels.no/?p=43260 Rappellering En spennende og utfordrende aktivitet der du slipper deg ned en 18 meter høy fjellvegg. En aktivitetsleder sikrer deg på toppen mens du rappellerer ned fjellveggen. En flott aktivitet for grupper og familier som ønsker en utfordring. Besøk vår facebookside for å se bilder av folk som rappellerer. Oppmøtested er Preikestolen Fjellhytte. Her får […]

The post Aktiviteter ved Preikestolen Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Rappellering

En spennende og utfordrende aktivitet der du slipper deg ned en 18 meter høy fjellvegg. En aktivitetsleder sikrer deg på toppen mens du rappellerer ned fjellveggen. En flott aktivitet for grupper og familier som ønsker en utfordring. Besøk vår facebookside for å se bilder av folk som rappellerer.

Oppmøtested er Preikestolen Fjellhytte. Her får dere klatreseler og hjelmer før vi starter på den 10 minutters gåturen opp til fjellveggen. Vel framme vil aktivitetslederen informere om sikkerhetsinstruksjoner, forklare hvordan utstyret fungerer og vise frem riktig rappelleringsteknikk. Aktivitetslederen kontrollerer alt utstyret og sikrer tauet før du begynner. Dere får prøve å rappellere flere ganger.

Hvor lang tid aktiviteten tar avhenger av størrelsen på gruppa.

 • Opp til 4 personer: ca. 1,5 timer
 • 4-10 personer: ca 2 timer
 • 10-20 personer: ca. 3 timer

Aktiviteten passer for alle som er i god fysisk form og åtte år eller eldre.

Gruppestørrelse:
2-30 deltakere

Åpningstider:
Hver dag i juni, juli og august kl. 11 til 18. Resten av året er aktiviteten tilgjengelig ved forhåndsbestilling.

Priser:
Voksne:                                                              NOK 300
Children:                                                            NOK 250
Minimumpriser utenom åpningstidene er          NOK1500

 

I åpningstiden kan det være begrenset kapasitet, derfor anbefaler vi å forhåndsbestille.
Kontakt oss på post@preikestolenfjellstue.no eller på telefon +47 51 74 20 74

 

 

 

Brettpadling

Stand Up Paddling, eller brettpadling på norsk, er en av våre nye spennende aktiviteter! SUP er verdens raskest voksende sport noen gang. Ikke bare i Hawaii. Det kan utføres overalt det finnes vann. På innsjø, elv, fjord og hav. Det er utrolig gøy og bra trening for styrke, utholdenhet og balanse. Fra mai 2014 kan du prøve Stand Up Paddling hos oss. For å se bilder av denne aktiviteten gå inn på våre Facebooksider.

SUP er lett å lære med riktig utstyr og byr på en umiddelbar mestringsfølelse! SUP er god Trening både styrke, kondisjon og ikke minst balanse! SUP er gøy, sosialt og enkelt å gjøre med venner! Sammenliknet med å sitte nede i kajakk, ser du også vedlig mye bedre når du står og padler.

Vi tilbyr også introduksjonskurs og utleie.

Varighet: 2-3 timer

Passer for:
minimum 10 år

Gruppestørrelse:
2-6 personer

Åpningstid:
Hver dag i juni, juli og august kl. 11.00-18.00
Åpent i mai, september og oktober kun ved forhåndsbestilling.

Pris:
Voksen:                                                              NOK 390
Barn:                                                                  NOK 290
Minimumspris utenom åpningstider:                  NOK 1500

 

På grunn av begrenset kapasitet anbefaler vi å forhåndsbestille. Kontakt oss på post@preikestolenfjellstue.no eller på telefon +47 51 74 20 74.

Paddle board Preikestolen

 

 

Zip-line – nyhet fra 2014

Vil du oppleve Preikestolen fra lufta? Rett ovenfor Preikestolen fjellstue har vi åpnet vår nye zip-line, som med sine 350 meter stålwire er en av Norges lengste. Nyt utsikten over fjord og hei helt til Stavanger mens du suser gjennom lufta over stup og tretopper.

Vår zip-line passer for grupper og familier som setter pris på en utfordring høyt opp i luften.

Passer for: 
Minimum 10 år

Åpningstider:
Hver dag i juni, juli og august kl. 11-18. Aktiviteten er tilgjengelig resten av året kun ved forhåndsbestilling.

Priser:
Voksen:                                                                             NOK 250
Barn:                                                                                 NOK 250
Minimumspris for grupper utenfor åpningstid:                  NOK 3000

 
Grupper bes forhåndsbestille. Kontakt oss på post@preikestolenfjellstue.no eller telefon: +47 51 74 20 74.

zipline Preikestolen

zipline Preikestolen

The post Aktiviteter ved Preikestolen Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/guide/aktiviteter-ved-preikestolen-vandrerhjem/feed/ 0
Uforglemmelige aktivitetsferier gjennom hele året med Mehamn Vandrerhjem http://hihostels.no/guide/uforglemmelige-aktivitetsferier-gjennom-hele-aret-med-mehamn-vandrerhjem/ http://hihostels.no/guide/uforglemmelige-aktivitetsferier-gjennom-hele-aret-med-mehamn-vandrerhjem/#comments Thu, 01 Aug 2013 06:27:50 +0000 http://hihostels.no/?p=36233 Mehamn Vandrerhjem tilbyr et bredt spekter av organiserte turer og aktiviteter gjennom hele året. I samarbeid med Nordic Safari Wildlife Adventures gjester på vandrerhjemmet kan oppleve noen av de mest spektakulære naturopplevelser som Nord-Norge tilbyr. Vandrerhjemmet tilbyr guidede turer – på flere språk og naturopplevelser sommer, vinter, vår og høst. Du kan velge dagsturer eller […]

The post Uforglemmelige aktivitetsferier gjennom hele året med Mehamn Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Mehamn Vandrerhjem tilbyr et bredt spekter av organiserte turer og aktiviteter gjennom hele året. I samarbeid med Nordic Safari Wildlife Adventures gjester på vandrerhjemmet kan oppleve noen av de mest spektakulære naturopplevelser som Nord-Norge tilbyr. Vandrerhjemmet tilbyr guidede turer – på flere språk og naturopplevelser sommer, vinter, vår og høst. Du kan velge dagsturer eller lengre turer.

Mehamn_NordicHavfiske        NordicKongekrabbeJente_09 NordicHuntingLight_09

Dette er noen av turene og opplevelsene som tilbys på Mehamn Vandrerhjem:

 • Hele året: Turer til det nordligste europeiske punkt – Nordkinn
 • Hele året: Turer til Slettnes fyrMehamnSletnesfyr2_09
 • Hele året: Kongekrabbe fiske
 • Hele året: Dyp Sjø Fiske
 • Vinter: Hunting the light – Aurora Borealis
 • Vinter: Truge ekspedisjon på kanten av Nordishavet
 • Vinter: Hundekjøring
 • Sommer: Fuglekikking
 • Sommer: Speed ​​Båt Safari
 • Sommer: Seiling

Alle medlemmer av Norske Vandrerhjem / Hostelling International får en rabatt på 10% på pakketilbudene. For ytterligere informasjon og bestilling, kontakt Mehamn Vandrerhjem på e-post; mehamn@hihostels.no eller telefon, +47 97 42 19 00.  

The post Uforglemmelige aktivitetsferier gjennom hele året med Mehamn Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/guide/uforglemmelige-aktivitetsferier-gjennom-hele-aret-med-mehamn-vandrerhjem/feed/ 0
Aktivitetsferie på Høvringen Vandrerhjem http://hihostels.no/guide/aktivitetsferie-pa-hovringen-vandrerhjem/ http://hihostels.no/guide/aktivitetsferie-pa-hovringen-vandrerhjem/#comments Tue, 30 Jul 2013 10:08:48 +0000 http://hihostels.no/?p=31168 Høvringen, som ligger like ved Rondane Nasjonalpark, var en gang en av Norges største seterstuler. I dag er flere av de gamle setrene utbygd til overnattingsbedrifter. Høvringen Vandrehjem ligger på Putten Seter 960 moh, et trivelig setertun med hovedbygning, kafe, hytter og leiligheter. Dette er en familiebedrift i 4.generasjon som har tatt imot turister siden […]

The post Aktivitetsferie på Høvringen Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
Høvringen, som ligger like ved Rondane Nasjonalpark, var en gang en av Norges største seterstuler. I dag er flere av de gamle setrene utbygd til overnattingsbedrifter. Høvringen Vandrehjem ligger på Putten Seter 960 moh, et trivelig setertun med hovedbygning, kafe, hytter og leiligheter. Dette er en familiebedrift i 4.generasjon som har tatt imot turister siden 1925. Putten Seter ligger midt i sti- og løypenettet.

Veibeskrivelse
Det tar ca. 4 timer med bil fra Oslo til Høvringen (3,5 timer fra Gardermoen) og 3,5 timer fra Trondheim. Nærmeste togstasjon er Otta. Der stopper også ekspressbusser. I sommer- og vintersesongen går det buss til Høvringen som korresponderer med tog.

Med bil; kjør E-6 fra Oslo mot Trondheim til dere passerer Otta ca. 300 km. Fortsett videre på E-6 ca. 18 km og ta avkjørsel til Høvringen på høyre side ca.6 km. Følg deretter skilt til Putten Seter ca. 5 km (bomveg om sommeren kr. 30). Dersom du kommer med buss til Høvringen, gjøres avtale om henting ved bestilling. Fra Otta Skysstasjonkan man ta taxi eller gjør avtale om henting på Otta Stasjon med Høvringen Vandrerhjem.


Utsiktspunkt og turmuligheter

Rondane Nasjonalpark:

Rondane har 10 topper over 2 000 meter med meget godt turterreng for alle aldersgrupper. Høvringen Vandrehjem ligger ca. 5 min fra grensa til nasjonalparken. Det er godt merket, variert sti og løypenett i nasjonalparken. Nasjonalparken ble opprettet i 1962, og er Norges eldste nasjonalpark. Ett viktig formål med Rondane Nasjonalpark er å ta vare på villreinstammen, som er den genetisk mest opprinnelige i Europa. Villreinstammen er på ca. 1 200 – 1 500 dyr, men det er sjelden at en ser reinsdyrene  som er meget var for folk. Det er viktig at fjellvandrere viser hensyn og ta vare på naturen ved vandring i nasjonalparken både sommer og vinter.

Utsikten:

Flott utsiktspunkt over Gudbrandsdalen, Sel kirke og Selsvollene. Du vil se 600 meter rett ned til dalen. Ca 1 km fra Høvringen Vandrehjem, merket sti. Flott utsikt til Selsvollene og Jørundgard. Om sommeren kan en se elgen som avkjøler seg i Skottvatnet ned i dalen.

Sommer: Start fra skilt på tunet i Putten Seter, følg utsiden av hytta Jotunsjå, ned på grassletta, følg sti på skrå til gjerdekliv/trapp, følg sti til hyttefeltet, følg veien ca 200 meter, og ta av sti til venstre. Følg sti til venstre etter at du har passert skogen, etter ca. 500 meter er du framme og ser ned i Gudbrandsdalen.

Om vinteren er det oppkjørt rundløype fra Høvringen Vandrerhjem ca. 2 -3 km. Avstikker til Utsikten er merket.

Formokampen (1 428 moh):

Ett av de flotteste utsiktspunkt som er lett tilgjengelig med utsikt over Rondane, Jotunheimen og Snøhetta/ Dovrefjell. En ser ca. 40 fjelltopper over 2 000 meter. Det er plassert ei siketskive ca. 100 meter fra varden på toppen av Formokampen. Den viser navnet på 65 av toppene du kan se fra toppen.

På turen opp/ned passerer dere 2 dyregraver ca. 200-300 meter på grasflata under toppen. Gangtid ca 1,5 – 2 timer opp fra vandrerhjemmet, lett turterreng, merket sti/løype.

Rett under toppen er det en stor mur som er en del av et gammelt massefangstanlegg for villrein. Reinen ble jaget opp, og det var ledegjerder. I dag en bare kan se hvor stolpene var satt opp. Området er derfor fredet etter Kulturminneloven. Fangstanlegget var i bruk til ca. år 1 100. Se egen brosjyre for mer informasjon.

Gå ut fra Putten Seter, ta til høyre fra porten, nedover vegen over brua, der står skilt til Formokampen til venstre. Følg merka sti.

Om vinteren er det stikket/merket oppkjørt løype opp på Formokampen.

Det er også stikket/merket skiløype rundt Formokampen, flott tur med utsikt til Rondane med Rondeslottet, Vinjeronden og Storronden, videre til Kampen, utsikt ned i dalen mot Otta, mot Jotunheimen og tilbake til Putten. Turen kan gås i begge retninger ca. 5 -7 timer.

Turen kan også tas om sommeren, da noe myrlendt et lite område (gode sko) dagstur 6 -7 timer.

Peer Gynt Hytta:

Gamle steinhytter/jaktbuer, servering av vafler, kaffe med mer, åpningstider se plakat. I Uløybue, som fortsatt er i bruk, fikk Asbjørnsen første gang fortalt historien om Peer Gynt, som senere inspirerte Ibsen til å skrive det verdenskjente dramaet Peer Gynt.

Følg sti mot Formokampen, men ta av merket sti til Peer Gynt til venstre etter ca. 30 – 40 minutter. Om vinteren følg preparert løype ca. 2 – 3 time hver vei.


Harrtjern:

Tre små fiskevann som ligger ca. 30 – 45 minutter fra Høvringen Vandrehjem. Det er fint å fiske med oter. Om ønskelig kan det arrangeres fisketurer til Harrtjern. Ca 2 – 3 timer. Om sommeren er det merket sti fra Putten over Karihaugen, Anaripigg, til Harrtjern og tilbake til Putten Seter  ca. 2 – 3 timer. Vil du gå lengre kan du gå til Kluftåthaugen og Fugleskjelle med retur vandrerhjemmet. Hele turen tar da ca. 3 – 4 timer.

Om vinteren er det merket skiløype over Harrtjern, rundt Karihaugen/Anaripigg og tilbake til Putten Seter.

Rossbu Kapell

Privat kapell, bygd av Alf Christian Rossow, innviet 19.09.1999 og har plass til ca. 50 gjester. Nøkkel kan lånes i resepsjonen på Høvringen Vandrerhjem. Mye brukt til brylluper og barnedåp. Gudstjenester bl.a. påske, Olsok og nyttårskvelden. 5 min gangavstand fra Putten Seter.

Aktiviteter ved Høvringen Vandrerhjem

Sykkelutleie:
I resepsjonen kan det leies sykler. Det er avtale med Smuksjøseter om sykkelleie/tilbakelevering av sykler.  Rabatt på sykkelleie for medlemmer av Norske Vandrehjem. Egen sykkelbrosjyre m/info.

Bademuligheter:
Det er fint å bade i Harrtjern. Badekulp i Skjerungåa, 5 min fra Høvringen Vandrerhjem. Badestamp kan også leies på forespørsel. Rabatt for medlemmer av Norske Vandrehjem.

Grilling:
Det er bålgriller til bruk på tunet.
Andre aktiviteter:

 • Guidet tur til Utsikten med servering av kaffe fra «gammel svartkjel». Informasjon om Selsvollene, Kopperverket på Selsverket, Kristin Lavransdatter med mer
 • Guidet tur til Formokampen
 • Tur til Harrtjern, fisking med oter og bålkos med stekt fisk
 • Elgsafari eller moskussafari kontakt resepsjonen
 • Guidet aketur fra Putten ned Formolia med besøk på Formo gård i Gudbrandsdalen, og returkjøring med bil til Putten Seter. Høydeforskjell ca. 650 m, 22 svinger. Totalt ca. 3 timer

For mer informasjon og booking vennligst ta direkte kontakt med Høvringen Vandrerhjem. Vi har også et aktivitetsprogram for sommer- og vinteraktiviteter. Telefonnummer +47 61 23 30 12 eller
+47 975 21 167. E-post; hovringen@hihostels.no.

Velkommen

The post Aktivitetsferie på Høvringen Vandrerhjem appeared first on Norske Vandrerhjem.

]]>
http://hihostels.no/guide/aktivitetsferie-pa-hovringen-vandrerhjem/feed/ 0